Izborni sabor Udruge specijalne policije

komemoracija

U kinu Borak u Širokom Brijegu održava se izborni sabor Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom Udruge Zdenkom Jurićem-Majorom koji je podsjetio kako je službeno Udruga formirana izbornim saborom u drugom mjesecu 2007. godine. Ona ima oko 600 članova, koji su većinom bili pripadnici Postrojbe specijalne policije.

Zadaće Udruge

"Mnogi branitelji su bili u nezavidnom položaju, bez posla i ikakve perspektive. S obzirom na njihov položaj javila se potreba da se formira udruga čija će zadaća biti očuvanje temeljnih vrijednosti Domovinskog rata kao i pomoć obiteljima poginulih branitelja, invalidima i braniteljima koji se nisu uspjeli agitirati na mirnodopski način života", kazao je Major te dodao kako su se, kroz Udrugu, uspjeli riješiti mnogi problemi branitelja. Tako je jedan dio njih otišao u mirovinu, jedan dio je prešao u federalne postrojbe MUP-a i danas su zapovjednici.

Govoreći o predstojećem događaju Major je kazao kako će se birati novo rukovodstvo Udruge. Održat će se bogat program na kojem će sudjelovati i gosti iz Hrvatske, između ostalog predsjednik Udruge specijalne policije RH Josip Klemm i Ivica Tolić, kandidat za EU parlament.

Bogat program

U 11 sati bit će služena sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike specijalnih postrojbi MUP-a HR HB u kapelici crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu. Potom će se u 12.30 sati u kinu Borak održati svečana akademija Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne, a u 13 sati je izborni sabor Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne.

U 14.30 sati bit će položen vijenac i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje kod križa u središtu Širokog Brijega. U 15 sati za članove udruge i goste bit će organiziran domjenak u restoranu na stadionu Pecara. I na kraju, u 16 sati na stadionu Pecara bit će odigrana prijateljska utakmica između veterana specijalnih postrojbi MUP-a HR HB i MUP-a Republike Hrvatske.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari