Čović: Vrata su otvorena za sve koji misle dobro hrvatskom narodu

pogled

Nisam preveliki optimist da će netko organizirati konferenciju u ime nas i donijeti rješenje za Bosnu i Hercegovinu, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović komentirajući nedavne najave da će u ožujku sljedeće godine u Berlinu biti održana velika međunarodna konferencija o ustavnim promjenama u našoj zemlji. Riječ je o konferenciji zatvorenog tipa u kojoj će međunarodni i bh. službenici raspravljati o paketu mogućih reformi koje će biti ponuđene u novoj inicijativi za rješavanje problema u funkcioniranju daytonske BiH, objavio je NAP.

"SAD je odavno tu angažiran u punom kapacitetu, još iz vremena rata i dao je doprinos stabilnosti. Svako malo se čuju određene ideje u vezi s međunarodnim konferencijama. Sjetite se Butmira i Travanjskog paketa. Jasno je da nama treba bitna promjena u strukturi zemlje, to je izvjesno. Uvjeren sam da to isključivo možemo sami uraditi i da se na to moramo natjerati. Tko će organizirati međunarodnu konferenciju s nama ovakvima kakvi jesmo? Sve ovisi o rezultatu izbora u listopadu mjesecu. Moramo mi konačno shvatiti da Bosna i Hercegovina mora biti racionalna i zaštititi interese tri konstitutivna naroda, ali i isto tako racionalno organizirati i otvoriti europska vrata", rekao je Čović.

Oni, kako je rekao, koji priželjkuju da se donese rješenje izvana, samo skidaju odgovornost sa sebe. Čović nije mogao reći je li definitivna odluka predsjednika HDZ-a 1990. Martina Raguža da na izbore neće izaći sa strankama okupljenim oko HNS-a.
"Nisam siguran je li definitivno ili nije, to je sada na gospodinu Ragužu. Mi ostali smo se dogovorili, idemo zajedno na svim razinama. Ako se žele priključiti, bilo bi svima korisno. Ako ne, što možemo. Energiju treba usmjeriti na ključna pitanja, a da izbore radimo zajedno i relaksiranije. Vremena ima. Bit će ovih dana razgovora o toj temi između nas kroz HNS i bilateralno između stranka. Vrata su otvorena za sve koji misle dobro hrvatskom narodu", poručio je Čović.

Kad je riječ o Mostaru, potvrdio je da "radimo sve da bi izbori u tom gradu bili održani kada i opći. Radimo to u zadnji tren. Naravno da bi se stiglo ako bi bilo usuglašenih stavova. Pokušat ćemo na našem prijedlogu tražiti neki dogovor", kazao je predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

klix.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari