Obilježena 65. obljetnica OŠ Marka Marulića

proslava

Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški jučer je prigodnim programom proslavila svoj 65. rođendan, a u programu su, kao i dosadašnjih godina, sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda matične škole, ali i njezinih područnih odjela. Prezentacijom kratkog filma "Moj prvi dan" te filma o samoj školi, učenici su uvedeni u program obilježavanja ovog dana, tijekom kojeg je prezentirana nova web stranica škole preko koje će djeca, odnosno učenici, lakše dolaziti do potrebnih informacija, a također, ista će poslužiti roditeljima za lakšu komunikaciju s učiteljima, odnosno nastavnicima. Tijekom dana je organizirano nekoliko sportskih natjecanja, a najzanimljivija je bila nogometna utakmica između učenika i nastavnika koja je završila pobjedom nastavnika i to rezultatom 3:2. Isto tako, upriličen je talent show, koji je učenicima pružio priliku da pokažu svoja pjevačka, plesačka, glumačka i slikarska umijeća.

Prigodni pokloni i plakete

Potrebno je kazati kako je tijekom programa uručeno priznanje prof. Ljilji Herceg za osvojeno prvo mjesto s učenikom Ivanom Marinovićem na matematičkom natjecanju županijske razine. Osim njima, plakete i prigodni pokloni su uručeni učenicima i nastavnicima koji su to zaslužili svojim zalaganjem i radom. Razgovarajući s ravnateljem škole Davorom Medićem, doznali smo kako se od noviteta posebno može istaknuti nova web stranica preko koje će roditelji imati priliku komunicirati s nastavnicima.

"Stranica će biti odrađena besplatno zahvaljujući Tomislavu Mariću, Denisu Luburiću i Vatroslavu Kolaru, kojima se ovim putem zahvaljujem na potpori. Isto tako, zahvaljujem se računalnoj tvrtki Katarina, koja je donirala dva računala od kojih će jedan biti uručen kao nagrada učeniku koji je pobijedio na županijskom natjecanju, a drugim će se služiti psiholog", kazao je Medić. Iako ova škola raspolaže s nekoliko suvremeno opremljenih kabineta, ravnatelja Medića smo pitali postoji li nešto što je ovoj ustanovi nužno za daljnji normalni rad. Prije svega, kaže on, školi nedostaju mladi ljudi koji bi volontirali, ali i neke druge stvari.

Uskoro videonadzor

"Ove godine smo planirali u prizemlju odraditi toaletni prostor, za što nam treba doći novac od Federacije, a isto tako treba odraditi i toaletni prostor na katu škole. Pripremio sam projekt za videonadzor, zatim projekt za uređenje nogostupa i parkirališta oko škole, uređenja sportske dvorane, čiji je pod u katastrofalnom stanju, te još nekoliko projekata. Što se tiče videonadzora, smatram da je on nužan kako bi se spriječili bilo kakvi problemi tijekom i nakon nastave", istaknuo je Medić, dodajući kako sve navedeno ne iziskuje prevelika novčana sredstva te će se za pomoć pri njihovoj realizaciji obratiti Republici Hrvatskoj.

Povodom proslave dana škole gost Radija Ljubuški bio je ravnatelj škole Davorin Medić.

radio

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari