Uhićen osumnjičeni za paljenje Duhanske stanice

požar

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo Paljevina, koje je izvršeno 14. studenoga 2013. godine.

Navedenog dana u 22:25 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je izbio požar na magazinu broj 6 Duhanske stanice u Ljubuškom.

Dva dana kasnije, nakon što su vatrogasci u cijelosti ugasili požar, policijski službenici PU Ljubuški i inspektor za protupožarnu zaštitu MUP-a izvršili su očevid.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je, iz neutvrđenih razloga, izbio požar na objektu broj 6 Duhanske stanice Ljubuški, koji se sastoji od prizemlja, tri kata i potkrovlja, te da su u požaru u cijelosti izgorjeli unutrašnjost zgrade i krovna konstrukcija.

U cilju rasvjetljavanja izvršenog kaznenog djela policijski službenici obavili su veliki broj obavijesnih razgovora i poduzeli cijeli niz drugih mjera i radnji, te su temeljem svjedočenja nekoliko osoba došli do saznanja o mogućem počinitelju.

Istražitelji PU Ljubuški danas su u službenim prostorijama PU Ljubuški izvršili kriminalističku obradu nad Z. N. (26) iz Ljubuškog, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti 14. studenoga 2013. godine izazvao navedeni požar.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Z. N. (26) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Paljevima iz čl. 301. st. 1. KZ-a FBiH.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto