Aluminij: Prihvaćena ostavka Željka Kordića, Nikica Ljubić novi v.d. direktora

skupna

Nadzorni odbor mostarskog "Aluminija" na današnjoj je sjednici u Sarajevu prihvatio ostavku direktora Željka Kordića. Za v.d. direktora "Aluminija" izabran je Nikica Ljubić, šef Sektora komercijalnih poslova.

Nadzorni odbor trebao bi uskoro raspisati natječaj za izbor novog direktora.

Inače, danas rok za plaćanje duga EP HZ HB istječe, a još se čeka odluka Elektroprivrede HZHB kojem Aluminij duguje čak 99 milijuna maraka.

"Treba se sazvati sastanak Glencora, TLM-a, FEAL-a i dioničara da bi se vidjelo koji je interes svih strana u toj priči jer nije samo Vlada ta koja treba nositi teret svih dugova koje su napravili ljudi u proteklim godinama. Ako imaju interes za Aluminijem, trebaju ući u dokapitalizaciju svi, od onih kojima treba Aluminij do pojedinih dioničara", rekao je federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj.

Inače, Nikica Ljubić, dosadašnji je direktor Sektora komercijalnih poslova u Aluminiju, koji je na toj dužnosti bio i za vrijeme mandata bivšeg direktora Ive Bradvice. Ljubićevo ime nedavno se spomenulo i u kontekstu 100 najplaćenijih osoba u javnom sektoru kada je Porezna uprava FBiH Federalnom parlamentu dostavila ovu informaciju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari