Hercegovačke vinske večeri: Predstavljanje vina vinarije Matić

plakat

U ovu srijedu restoran konoba "Etno kuća" poziva Vas na nastavak "Hercegovačkih vinski večeri" koje su zamišljene kao program kojim ćemo, tijekom ove sezone, našim gostima, predstaviti najbolje od hercegovačke enologije i gastronomije.

Na trebižatskim Bodenicima, obitelj Matić već preko 150 godina uzgaja vinovu lozu. Na tom lokalitetu još ima loze posađene u 19. stoljeću, kao i još živuća loza koja je zasađena davne 1870. godine, za vrijeme Turske vladavine.

Ozrenko Matić je već šesti potomak ove obitelji koji se neprekidno bavi uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina. Trenutno vinograd obitelji Matić broji 10.000 čokota vinove loze (sorte žilavka i blatina), a u planu su zasaditi do 30.000 čokota.

U sklopu vinograda nalazi se i suvremena vinarija, te je njihova trenutna proizvodnja oko 20.000 L, prije svega autohtonih hercegovačkih sorti žilavke i blatine, od kojih proizvode vina vrhunske kvalitete

U srijedu 23.04.2014. godine u sklopu Hercegovačkih vinskih večeri u restoranu-konobi "Etno kuća" svoja vina i vinsku priču predstaviti će vinarija Matić.

Vina vinarije Matić u srijedu možete kušati po podrumskim cijenama, a od srijede 23.04.2014 po promotivnim cijenama.

Rezervacije stolova na broj: 063 823 853

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari