Ivan Topić oštro: "Martin Raguž je na stranputici!"

poluprofil

Dok su posljednih mjeseci, tjedana i dana  Hrvati u BiH iščekivali mudre odluke predstavnika stranaka okupljenih u HNS-u, dotle je predsjednik HDZa 1990 gosp. Raguž izbjegavao razgovore između političkih vođa Hrvata u BiH, što pritisnut obećanjima međunarodnim aktorima (financijerima), što željama svog užeg tima koji svoju politiku iskazuju mržnjom prema bližnjem, što svojom bolešču, što takozvanim obvezama u Bruxellesu.

U nastojanju da bude konačno vođa ili predsjednik, tražio je da stranka ispravi kralježnicu u svojim postupcima. Raguž, kao ni Stranka ne samo da nisu ispravili kralježnicu nego su izgubili i pamet. Gosp. Raguž je očajnički i puzeći tražio od predstavnika Hrvatske političke i izvršne vlasti i crkvenih dostojanstvenika, da  ga prime i daju mu potvrdu za njegovu politiku. Kad ga nitko nije primio, onda je dotični  gosp. tražio da se bar slika sa njima.

Ovo samo po sebi govori kako je prepoznata politika koju vodi jedna hrvatska stranka na čelu sa Martinom Ragužom. S druge pak strane, gosp Raguž se veoma dopada bošnjačkom političkom vrhu i bošnjačkoj (FTV) televiziji. Također u jačanju stranke poseže za ujedinjenjem sa obadva člana NHI, stranke koja je 2000 god. ušla u vlast pod nazivom Alijansa, nakon čega nikad i nigdje nije dobila potporu birača da prijeđu izborni prag. Boljem poznavatelju političkih prilika u BiH, ovo ne treba biti čudno što se ovakvo jedna „brojna stranka“ prima u HDZ1990, jer ovakav snažan općinski odbor ima i HDZ 1990 u  rodnom Stocu Martina Raguža sa svoja tri člana. Još jedna činjenica koja govori u prilog gore navedenoj tezi.

Snaga je u Ljubićevim potezima                       

Sva snaga Stranke iskazuje se na potezima i činjenicama koje je ova stranka uradila pod vodstvom gosp Ljubića( odbacivanje travanjskog paketa, pokušaj formiranja hrvatskog zajedništva, neulazak u platformasku vlast, angaziranje oko rada HNS i rješavanje hrvatskog pitanja u BiH) napominjući da je Stranka znala izabrati uvijek pravi put.

Danas ova stranka ništa od nabrojanih stvari ne uvažava, a osuđuje se i sam dr. Ljubić za nastavak rada na načelima zbog koje je Stranka i osnovana.

U samom vođenju Stranke i trasiranju europskog puta Bosni i Hercegovini možda bi bolje bilo za gosp. Raguža da pozornost sa samih tračnica prebaci i na pragove. Možda će mu neki od pragova trebati u listopadu, koje zasigurno ovakvom politikom neće uspjeti preći.

Ivan Topić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari