Aluminij tone sve dublje, rješenje je u dokapitalizaciji?

krug

Ako generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Željko Kordić ponovno ponudi ostavku, Nadzorni odbor ove kompanije će je i prihvatiti, izjavio je za medije u Mostaru ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Erdal Trhulj.

Isto tako, Trhulj je izjavio kako u Vladi FBiH najozbiljnije razmatraju mogućnost dokapitalizacije Aluminija. Dionice će, veli, najprije biti ponuđene malim dioničarima, firmi Feal iz Širokog Brijega, te švicarskom Glencoreu, inače dugogodišnjem partneru Aluminija. Glencore je, podsjećamo, zajedno s Fealom i zagrebačkim Dalekovodom još 2007. godine pokušao kupiti 88 posto dionica Aluminija, no tada je pokušaj privatizacije propao.

"Treba se sazvati sastanak Glencora, TLM-a, Feala i malih dioničara, kako bi se vidjelo koji je interes svih strana u toj priči. Nije samo Vlada FBiH ta koja treba nositi teret svih dugova koji su napravljeni u proteklim godinama. Ako imaju interes za Aluminijem, onda u dokapitalizaciju trebaju ući svi, od onih kojima treba kompanija do pojedinih dioničara. Ako među ovim ljudima nema zainteresiranih, onda treba vidjeti ima li netko drugi interes", izjavio je Trhulj.

Isto tako, dodao je kako spašavanje Aluminija ne smije biti isključivo interes Vlade FBiH, nego se u to treba uključiti i Hrvatska, koja je vlasnik 12 dionica Aluminija.

Oslobođenje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari