Sud poništio odluku o komualnim naknadama

zgrada

Više pravnih i fizičkih osoba iz Ljubuškog, uložilo je žalbe i pokrenulo tužbe protiv nezakonitih odluka i rješenja Općine Ljubuški, kojima je, Odlukom o komunalnoj naknadi obvezu pravnim i fizickim osobama, nametnuto plaćanje komunalne naknadu obračunate po četvornom metru poslovnih, stambenih prostora, zemljišta itd.

Iako je svakome bilo jasno kako takav način donošenja odluka i rješenja nema ni ustavno ni zakonsko određenje, općinski organi su paušalno i selektivno nekim subjektima i fizičkim osobama donijeli rješenja i pokrenuli postupak naplate.

Građani i pravne osobe su ukazali na nezakonitost takvih rješenja, da općina van svojih ingerencija, koje ima samo država, uvodi parafiskalne namete koji imaju karakter poreza na nekretnine!

Sud je ukazao na višestruko kršenje više zakonskih odredbi, da su organi općine postupali paušalno, nestručno, te prekršili niz zakonskih i procesnih radnji.
Vidljivo je iz općinskih odluka i ponasanja da se opcinski organi na sve nacine probaju, pa i nezakonitim postupcima domoći sredstava za finansiranje svojih naraslih potreba i nenormalnih troškova.

Paušalne odluke, određivanje visine naknade bez jasno definiranog financijskog programa utroška, nenamjensko trođenje tih sredstava u dosadašnjem razdoblju za financiranje općinske administracije i političkih projekata, vraća se sada kao bumerang.

Sud je poništio sva rješenja, usvojio tužbe građana i pravnih osoba.

Pitanje koje se postavlja hoće li sada svi koji su platili neke od ovih naknada tražiti povrate tih sredstava jer su odluke suda pokazale da je zakon prekršen u mnogim odredbama i da te odluke i rješenja nisu zakoniti.

Koliko će sada sve to koštati ionako prezaduženu općinu, koja zbog nestručnih organa i odluka koje su donosili vijećnici općinskog vijeća, nepromišljeno i nezakonito?

poskok.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari