Udruga dijabetičara ZHŽ organizirala "Dječji kamp" u Neumu

ljubuski.info

U sklopu projekta "Primarna i sekundarna prevencija i rano otkrivanje šećerne bolesti", kojeg financira Federalno ministarstvo zdravstva, prošlog je vikenda u Neumu održan prvi dječji dijabetički kamp u organizaciji Udruge dijabetičara u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Djeca su sa svojim rukovoditeljima u petak, 04. travnja u popodnevnim satima pristigli u sunčani Neum gdje su ostali sljedeća dva dana slušajući poučna predavanja dr. Marije Vranješ iz Gruda te renomirane nutricionistice Anite Šupe iz Šibenika. Zanimljive kuharske radionice su također sudionicima upotpunile znanje a kroz korake zumbe, truse i bosanskog kola, djeca su se podsjetila kako je kontrola šećerne bolesti znatno bolja kroz fizičke aktivnosti.

Na kampu je sudjelovalo ukupno 16 djece iz raznih područja zapadne Hercegovine kojima je kamp omogućio da se međusobno upoznaju, razmjene iskustva te da osjete da nisu sami i da imaju veliku podršku od društva u kojem se nalaze.

Kroz organizirane zanimljive igre djeca su značajno zbližila i priredila podosta humora a osobnom izradom plakata i transparenata, poslali su poruku svim zdravstvenim, odnosno mjerodavnim, institucijama da obrate pažnju na njih, da im pomognu osigurati što bolju i zdraviju budućnost. Poslali su poruku i ostalim dijabetičarima u BiH, da ih potaknu da se uključuju u udruženja te pomognu u njihovom radu ali isto tako da doživljavaju ugodne trenutke kao oni sami u Neumu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari