Propast Agencije za privatizaciju ZHŽ-a

zgrada

Vlada ZHŽ-a kojoj je na čelu HDZ BiH doslovno je uništila županiju i mete li mete po javnim poduzećima, agencijama i zavodima.

Proteklih dana smo pokazali kako je uništena JU Ljekarne ZHŽ za čiji normalan rad, u sadašnjem totalnom nepotizmu i pljački, nitko nije mrdnuo prstom, niti postoji stručna osoba koju sadašnja Vlada Zdenka Ćosića može postaviti da bilo što pomakne nabolje. Gubitak ove institucije je dostigao čak 3 milijuna maraka.

Lamentirajući još 2010. godine da će sve biti bolje kad dođu na vlast, Zdenko Ćosić je pozivao da se glasuje za HDZ BiH, a ta stranka je obnašanjem vlasti uništila županiju. Da bude sve još gore premijer Ćosić štiti kriminal u pojedinim ministarstvima, što dokumenti viših razina vlasti na koje se on ne obazire zorno potvrđuju, pa tako ne može reći da to nije istina. Naime po pojedinim ministarstvima materijalna potrošnja je davno prešla razinu svakog ukusa i prešla u pljačku, tako da ministri koriste sve da što prije podmire novčane potrebe za naredne godine života.

Ljubušaci nemaju sreće

Oni su na čelnim mjestima agencija i iza njih izgleda ne niče trava. Na čelu Razvojne agencije je Ivan Jelčić, a Agencije za privatizaciju Ivan Prskalo.

Razvojna agencija nakon gotovo 6 godina rada nije postigla ništa, ako se izuzme projekt Kamen još za vrijeme direktora Milivoja Hercega. Da sve bude još gore ona nije organizacijski prerasla u važnu instituciju, koja je trebala priskrbiti milijune € iz europskih fondova. Izgleda da je za njene troškove potrošeno više novca nego je priskrbila od onoga za što je utemeljena.

Agencija za privatizaciju blokirana već 2 godine. Ovom agencijom rukovodi Ivan Prskalo iz Ljubuškog. Agencija je blokirana za iznos veći od 1,1 milijun maraka. 10 mjeseci djelatnicima nisu isplaćene plaće i u agenciji se ništa ne radi. Za ove ljude izgleda da je vrijeme stalo, a toliko je problema zbog godinama utvrđenog nezakonitog rada direktora iz reda HDZ BiH.

Vlada Zdenka Ćosića bilježi samo neuspjehe

Svi pokazatelji govore da se radi o najgoroj Vladi od osnutka županije, potpuno nestručnoj i neodgovornoj za život ljudi i rad institucija. Kao da u njoj nema Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija i ostalih institucija za provođenje zakonitog rada.

Ministri uz pomoć nekakvih savjetnika razaraju ministarstva i agencije do razine nepopravljivosti. U županiji još funkcionira Zavod zdravstvenog osiguranja i Zavod za zapošljavanje, a račune im pune porezni obveznici, čija sredstva troši sadašnja vlada za svoju proračunsku potrošnju.

Samo u ZHŽ-u je jednostavno upravljati županijom, na čelo ministarstava mogu doći osobe s polja, a glavni im je cilj osobni poticaj po svaku cijenu. Međutim, kuloari govore da se radnje Vlade ZHŽ kroje u ŽO HDZ-a BiH. Ono što odredi odbor to treba Vlada Zdenka Ćosića provesti.

Sadašnji premijer je dozvolio da se preko njegovih leđa lomi loš rad Vlade ZHŽ-a i da njegovih četiri godine lošeg rada dobije epitet "naj", ali sa značenjem u negativnom smislu.

Damir Jelić [ dnevno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari