Poljoprivrednici najavljuju prosvjede protiv županijske vlade

ljubuski.info

Ukoliko Vlada ZHŽ ne prihvati prijedlog Udruge poljodjelaca Županije Zapadnohercegovačke do 11. travnja, te im ne isplati poticaje za poljoprivrednu proizvodnju od 15. do 25. travnja poljodjelci će 26.travnja krenuti u prosvjede protiv vlade.

Tako je odlučeno na izvanrednoj skupštini Udruge, koja je održana u ponedjeljak večer u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, i na kojoj je bila samo jedna točka dnevnog reda - isplata poticaja poljoprivrednim proizvođačima iz županijskog proračuna. Kako se moglo čuti na skupštini županijska vlada je poljoprivrednicima već trebala isplatiti te poticaje, ali zbog nedostatka novca u proračunu ta isplata je više puta odgađana.

Vlada je pripremila novi program za isplatu poticaja, koji je na sjednici pokušao prezentirati savjetnik županijskog ministra gospodarstva Mario Karamatić.

Međutim, Karamatić je u pola svoga izlaganja prekinut povicima nezadovoljnih poljoprivrednika tako da nije stigao prijedlog iznijeti do kraja. Uglavnom, prema vladinom prijedlogu poljoprivrednicima bi poticaji bili isplaćeni u ratama do kraja devetog mjeseca.

Nakon toga uslijedila je burna i ružna rasprava koja se na kraju stišala tako da je ipak utvrđen spomenuti prijedlog koji će biti dostavljen vladi.

Skupština je usvojila i zaključak da se oni poljoprivrednici koji se ne odazovu na prosvjede, ukoliko do njih dođe isključe iz udruge.

U zvučnom zapisu poslušajte što je za Radio Ljubuški, po završetku skupštine, izjavio predsjednik Udruge poljodjelaca ŽZH, Dubravko Vukojević.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari