Čović: Ponašati se odgovorno spram Aluminija

priča

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u danas u Mostaru kako se iza Aluminija d.d. mora stati i da on mora preživjeti te da sve političke igre oko mostarskog kombinata moraju prestati.

"Treba sve učiniti da to poduzeće bude nositelj razvoja čitave Hercegovine i BiH", kazao je Čović istaknuvši pritom kako na problem Aluminija na treba zašutjeti već se ponašati odgovorno te da o pitanju Aluminija nema izgovora kako što to neki pokušavaju pozivajući se na neke dosadašnje nekorektnosti ili neprofesionalnost u radu.

Predsjednik HDZ-a BiH očekuje kako će poruke o Aluminiju sa sutrašnjeg mostarskog sajma gospodstva odaslati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović s obzirom da obje države imaju interese u toj kompaniji.

Što se tiče iduće sjednice Doma naroda, Čović je istaknuo kako bi se sjednica mogla održati krajem ovog mjeseca te da očekuje kako će prva točke dnevnog reda biti odluku Ustavnog suda vezana za Mostar.

Odgovarajući na pitanje novinare o kanalu na hrvatskom jeziku u BiH, Čović je izrazio nadu kako bi se zakon vezano za njegovu provedbu mogao naći u idućih mjesec dana u parlamentarnoj proceduri.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi, uz ostalo, o strategiji te stranke za predstojeće opće izbore, koordinacijskom mehanizmu vezano za priključenje BiH EU, te kanalu na hrvatskom jeziku u BiH.

Sutra će se, u Domu HDZ-a BiH u 17 sati, održati susret SDA-a i te stranke gdje će se također razgovarati i o Mostaru.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari