Marinku Planiniću sud oduzeo više od 18 milijuna KM

cisterna

Sud BiH izrekao je prvostupanjsku presudu u kaznenom postupku protiv Marinka Planinića iz Čitluka koji je prooglašen krivim za zloupotrebu ovlasti u gospodarstvu (KZFBiH) i osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora, te kaznom od 20.000 KM, potvrđeno je u Sudu.

U skladu s presudom, od Planinića se oduzima protupravno stečena imovinska korist od 18.661.024 KM, te se obvezuje na izmirenje troškova kaznenog postupka od 4.000 KM.

Okrivljenom su, istovremeno, produžene mjere zabrane putovanja propisane ZKP-om BiH, a s obzirom na to da osim državljanstva BiH ima i državljanstvo Republike Hrvatske.

Utaja poreza preko poduzeća Croherc

Planinić je proglašen krivim jer je, u razdoblju od 14. travnja 2000. godine do 31. srpnja 2001. godine, kao odgovorna osoba - ravnatelj u poduzeću Croherc AG d.o.o. Mostar, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, svjesnim izbjegavanjem plaćanja poreza na promet roba i usluga i drugih fiskalnih obveza oštetio proračun FBiH.

Svjedok u slučaju "Eronet"

Marinko Planinić široj javnosti postao je poznat i kao svjedok u slučaju "Eronet" gdje se sudilo lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću za nelegalni prijenos dionica Eroneta koje su između ostalog bile prenesene i na privatno poduzeće Croherc na čijem čelu je bio Planinić.

Glas naroda

Da li je ovo jedan od vl.Unitrade doo Ljubuski.

Je domoljube

Domoljube, samo se nemoj sekirat i nemoj bit bas toliki panglu ako može ikako!

Nije zet Antana Madžara iz Čitluka čovjek davno oslobođen

Unitrade preko ASD doo je opra 100 000 000 KM i nikad im nije Sipa ,Federalni nisu napravili raciju.Sav novac sto su zaradili kroz maloprodaju,fiktivno poslovanje iznijeli su u RH.

Gospodin Planinica Marinko je bio na čelu zlocinacke organizacije,Rupcic,Medic,Planinica,Miro Palac,Spota Baja su preko Crohertz doo HVo lovu legalizirali i normalno je da su je prali kako bi oni bili tajni ortaci razni poduzeća.Sve bi to bilo javno i transparentno da HDZ ne drži pod kontrolom,tuzitelje,suce,komesare.Svi bi trebali 100g robijati da ima pravne države,kako ce 18 mil. Planinicu uzeti kad ih nema i 4 g zatvora triba je dobit 20g za primjer ostalim.

Marinku Planiniću sud oduzeo više od 18 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari