Sorensen izrazio zadovoljstvo što se IPA projekat provodi Ljubuškom

analiza

Voiditelj Izaslanstva EU u BiH Peter Sorensen i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić obišli su danas mjesto izgradnje kanalizacijskog sistema u Ljubuškom, koji je djelimočno financiran iz Instrumenta pretpristupne pomoći /IPA/.

Barbarić je naveo kako je vrijednost investicije 1,9 milijuna eura i da će realizacijom ovog projekta općina Ljubuški dobiti 16 kilometara novog kanalizacijskog sistema.

"Ovim projektom na dijelu gdje se radi kanalizacija rješavamo i zamjenu azbest-cementnih vodovodnih cijevi, odvođenje oborinskih voda, ali i ukupno uređenje ovih ulica. Riječ je o dijelu gradskog područja sve do crkve u Cernu prema Međugorju, gdje općina Ljubuški planira novu turističku zonu", rekao je Barbarić novinarima.

On je istaknuo kako će novi kanalizacijski sustav riješiti i pitanje odvođenja oborinskih i otpadnih voda s poslovne zone "Mostarska vrata".

Sorensen je podsjetio kako je projekat, kojeg djelomično financira EU, namijenjen kao podrška građanima.

"Ovakvi projekti povećavaju vrijednost zemljišta, a pomažu i da se zaštiti i očuva okolina", rekao je Sorensen, izrazivši zadovoljstvo što se ovakav projekat provodi u ljubuškoj općini.

Rok za završetak radova na projektu izgradnje kanalizacijskog sistema u Ljubuškom je 31. lipnja, s tim da može doći do produžetka roka najviše do 30 dana.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari