Radišići postaju župa!?

crkva

Iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru na adresu franjevačkog samostana na Humcu stigla je neočekivana vijest: biskup Ratko Perić dekretom je odlučio da dio župe Humac, odnosno Radišići i Mostarska Vrata, postanu nova župa. Nosit će ime blaženog, uskoro svetog, pape Ivana Pavla a crkva svetog Nikole Tavelića postat će župna crkva.

Od gvardijana fra Velimira Mandića nismo dobili potvrdu, ali kako novoimenovano rukovodstvo Odbora o vjerskim objektima u Radišićima tvrdi, već se radi na projektu novog župnog dvora uz crkvu.

Napokon su Radišići dobili status kakav zaslužuju, iako će biti zanimljivo vidjeti reakciju mještana na dolazak novog biskupijskog svećenika, a prvi put nakon više od trideset godina u radišićku crkvu neće dolaziti fratar. Nadamo se da će i općinske vlasti požuriti s obnovom ceste, kako novi župnik, a prema neslužbenim informacijama radi se o don Ivi Mesiću, ne bi doživio stres dok bude obilazio župu.

Odluka stupa na snagu 15. lipnja, pa će ovogodišnji Petrovdan biti posebno svečan.

aprilili [ radisici.ba ]

Glas naroda

more doc zupnik ima hladnjacu za pokojne dok dodu radisici do nule

Radišići postaju župa!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari