Korupcija, pljačka... istrage.. tko spriječava suđenja!?

ljubuski.info

Sada županijom vlada HDZ BiH. Na početku mandata su otvorili istrage protiv puno osoba iz HDZ-a 1990, HSP i NSRZB, protiv dužnosnika, državnih službenika i namještenika u državnim tijelima.

Provjerili smo da je Tužiteljstvu ZHŽ u kratkom vremenu početkom 2011. godine dostavljen niz anonimnih kaznenih prijava i logično je pretpostaviti da iza njih stoji sadašnja politička elita, koja se htjela osvetiti prethodnoj vlasti, optužiti je za sva vremena i zastrašiti do malog prsta.

Na prvoj sjednici novog saziva Skupštine ZHŽ tadašnji ministar MUP-a Gordan Bradvica je dostavio informacije o poduzetim istragama, pa je, vezano za kriminalističke istrage o nezakonitim djelovanjima dužnosnika, državnih službenika i namještenika u državnim tijelima uprave, MUP odnosno Uprava policije podnijela 12 izvješća o počinjenim kaznenim djelima Tužiteljstvu ZHŽ. Ovo stoji u stenogramu Skupštine ZHŽ.

Gordan Bradvica je potom kazao da je u tih 12 izvješća obuhvaćeno 20 osoba i da se radi o višemilijunskim iznosima, te je naglasio da se radi o zloupotrebi položaja i ovlasti, krivotvorenja i nesavjesnog rada u službi. Srčano je naglasio da se na predmetima intenzivno radi, prikuplja dokazni materijal i da će svi postupci biti završeni brzo.

Tužiteljstvo je optužilo tri osobe: Stjepana Dodiga, Vjekoslava Čambera i Žarka Karačića, koji su kasnije oslobođeni krivnje (Dodig prvostupanjskom presudom). U nekim procesima vlast HDZ BiH je na sudski nalog morala dostavljati dokazni materijal, koji dokazuje da su optuženi radili sukladno zakonu i da su nevini, što samo po sebi govori da je sve bila igra i stavljanje dokaza u ladice.

Gdje je ostalih 17 osoba i o kome je riječ još nije poznato. Ako su kaznene prijave odbijene, trebalo bi provjeriti tko ljude blati, a ako postoje dokazi zašto nema postupaka pred sudom.

Tužiteljstvo zatrpano kaznenim prijavama protiv dužnosnika iz HDZ-a BiH

Tužiteljstvo ZHŽ-a je još za mandata ove vlasti (baš zanimljivo) zatrpano kaznenim prijavama protiv nekoliko sadašnjih ministara i nekoliko ravnatelja ustanova (svi iz HDZBiH) zbog zlouporabe ovlasti i položaja, krivotvorenja dokumenata i korupcije.

Neke prijave su i protiv ovih osoba odbijene, a neke prihvaćene, ali kako su se davno dogodile pitamo se zašto se sve odugovlači. Gordan Bradvica, kad je bio na poziciji ministra, radio je "brzo i efikasno", a njegov nasljednik Zdravko Boras nije nastavio istim stilom, mada je obećao jedan novi MUP, pa izgleda da je iznevjerio samoga sebe, ali ne i ekipu oko sebe.

Gordan Bradvica je sada zamjenik direktora ZZO u Grudama i također je pod sumnjom za različita kaznena djela.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari