Na području Hercegovine SIPA privela devet osoba

akcija

Po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros, su, na području Mostara, Jablanice, Nevesinja i Trebinja, izveli akciju kodnog naziva "Kazanova" u okviru koje je, kako se neslužbeno saznaje, pretres izvršen na 10 lokacija, te je privedeno devet osoba.

U okviru akcije slobode su lišene osobe inicijala Đ.T., D.Š., S.K., E.B., E.K., V.S., R.P., D.D., i Š.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 250. KZ BiH "Organizirani kriminal", u vezi sa kaznenim djelom iz člana 195. KZ BiH "Neovlašteni promet opojnim drogama", stoji u priopćenju iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

U pretresima su pronađeni i privremeno izuzeti sljedeći predmeti: više mobilnih telefona i SIM kartica, određeni novčani iznos, manja količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skunk, određena količina naoružanja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u RU Mostar, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Današnjoj akciji prethodila je višemjesečna istraga u okviru koje je privremeno izuzeta određena količina opojne droge skunk i zadokumentirana međunarodna trgovina opojne droge iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku u suradnji sa policijskim tijelima Republike Hrvatske.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari