Mučna atmosfera na sjednici županijske Skupštine

sjednica

Namjera zastupnika HSP-a BiH u Skupštini ZHŽ-a da u dnevni red ubace točke koje se tiču loše situacije u prosvjeti nije uspjela tijekom jučerašnje sjednice Skupštine. Sjednica je završena po onom dnevnom redu koje su predložili HDZ-ovci.

Iako je HSP BiH kvalitetno obrazložio spomenute točke dnevnog reda, o njima se nije htjelo niti čuti.
"Namjera nam je bila da se konačno podnese izvješće, kako nama zastupnicima, tako i narodu, da vidimo što se to događa kada je u pitanju prosvjeta naše županije. Ali očito iz HDZ-a to smatraju 'vrućim krumpirom', pa su to vješto izbjegli", kazao nam je odmah nakon sjednice Viktor Kvesić, zastupnik HSP-a BiH.

Nakupilo se nezadovoljstvo

A da su imali razloga to tražiti, govori činjenica da su u samo desetak dana održana dva štrajka upozorenja prosvjetnih djelatnika. Prošli tjedan u srednjim, a prije dva dana i u osnovnim školama. To je, smatra nadalje HSP, dovoljan pokazatelj da nešto ne štima kako treba.
"Mnogo se nezadovoljstva nakupilo. Sindikati su nezadovoljni zbog loših plaća i maćehinskog odnosa Vlade prema njima, zatim, nepostojanjem jedinstvenog pravilnika o zapošljavanju u školama u našoj županiji", istaknuo je Kvesić.

Navedeno je još i niz drugih primjera, i po sudu oporbe, sve nesuglasice na relaciji sindikati – Vlada, na kraju će se odraziti na djecu.
"Smatramo da nezadovoljan učitelj ne može kvalitetno raditi svoj posao. U konačnici trpjet će naša djeca koja će primiti loša znanja od nervoznih učitelja kojima neće biti stalo da prenesu ona znanja za koja trebaju biti plaćeni, a nisu", naglašava Kvesić podsjećajući kako je za vrijeme prethodne Vlade ministar prosvjete Vjekoslav Čamber vrlo često istupao kao sindikalist, zapravo češće kao sindikalist nego kao član Vlade dok sadašnja ministrica apsolutno nema sluha za ono što joj sindikati imaju reći.

Neugodna atmosfera

Na sjednici Skupštine na kojoj je atmosfera bila pomalo neugodna i kao da su svi jedva čekali da se završi, oporbu je također iziritirala točka dnevnog reda koja je, opet, glasovima većine prošla i usvojena je, a odnosi se na Zakon o prosvjetnoj inspekciji. Prema njemu, prosvjetni inspektor može biti osoba iz bilo koje branše.
"Što je i više nego smiješno. Jer zamislite da rudarski inspektor bude netko tko je završio medicinu ili obratno", ogorčeni su oporbenjaci kojima je, kako kažu, dosta da im sudbinu kroji HDZ BiH čiji je svaki potez na štetu građana ove županije.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari