Tko ne dopušta rad Ureda za obranu općine Ljubuški?

zastava

Prije nešto više od dva tjedna nasilno je zatvoren Ured za obranu općine Ljubuški i nakon tog nasilnog čina ured ne otvara vrata i ne daje usluge strankama u prvom redu braniteljskoj populaciji.

Prosvjed pojedinaca, koji su u interesu samo jednog dijela braniteljske populacije izrazili nezadovoljstvo nezakonitoj reviziji ministra Zukana Heleza onemogućio je normalan rad ureda i pružanja usluga ostalim braniteljima.

Ni oni koji su zakovali vrata Ureda za obranu ne mogu poreći nezakonite invalidnine i mirovine, koje svakako treba provjeriti, ali ne smiju onemogućiti prava istinskim braniteljima, mnogima "većih" od njih, doži do svojih dokumenata, a da nisu tražili invalidnine i mirovine na što su imali pravo.

Pravi i istinski branitelji se ne trebaju bojati za svoja prava stečena na legalan i legitiman način i ne trebaju zakivati vrata i praviti nerede u hrvatskoj općini kakva je Ljubuški. Svoju hrabrost trebaju iskazati na pravi braniteljski način.

Policija je u zapisniku navela kako su vrata zakovale N.N. osobe, ali od branitelja doznajemo da su glavni organizatori zakivanja vrata bili Zoran Vukšić i Ivan Paponja. Policija ovaj slučaj treba riješiti, jer se radi o narušavanju javnog reda i mira, kao i sprječavanja rada službenim osobama.

Sada bi trebali organizirati otkivanje vrata tako da bi Ured za obranu mogao normalno funkcionirati. Čudi nas da pravna država dopušta kaos u Ljubuškom i ne riješi pitanje rada općinske službe, ali izgleda da pokvarena politika može sve.

Zoran Vukšić i Ivan Paponja također imaju povlaštene mirovine po zapovjednoj dužnosti. Uz njih još 176 osoba u Ljubuškom ima mirovine po zapovjednoj dužnosti. Njih pedesetak se krije od do sada poznatog jedinstvenog popisa, a mirovinu su dobili na račun profesionalnog zaposlenja u civilnom dijelu HVO-a.

Bez obzira bio netko branitelj ili ne, nema pravo zakidati ostale branitelje da kroz rad Ureda za obranu dobiju svoja dokumenta i ostvaruju prava u općini i županiji.

Najbolje bi bilo objaviti popis osoba koje imaju mirovine po zapovjednoj dužnosti, da saznamo imena onih koji nisu sudjelovali u ratu ili zapovijedali nepostojećim vojarnama.

Ti.B.

FB

Audio/Video

Posljednji komentari