Barbarić vijećniku Radišiću: "Novci od kredita su i u tvojim Grljevićima!"

OV

Nakon što je tri godine bježao od izjava o Nativi i nezakonitim radnjama što ih je počinio, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić je priznao da je umočen u taj posao do guše. Druga je stvar što je taj posao, kako se u HDZBiH govori, odradio na zahtjev tadašnjeg vrha stranke i Ivana Brkića.

U općini Ljubuški ništa više nije racionalno, niti se pokušava nešto napraviti, osim zataškavanja kriminala cijepanjem poduzeća i stvaranjem novih, sve kako je potreba stavljanja kriminala pod tepih.

"Novci od kredita su i u tvojim Grljevićima", kazao je Barbarić vijećniku Radoslavu Radišiću i time javno priznao bez završetka istražnog postupka da je počinio krivično djelo, jer je nezakonito trošio kreditna sredstva namijenjena Odlukom OV Ljubuški isključivo za vraćanje duga Nativi.

Uz to je kazao kako neće vraćati novac sve dok se ne dogovori sa vjerovnicima o kamati i načinu vraćanja. Zakonska kamata je 12% i do sada kamate iznose oko 600.000 KM za koji je iznos oštećena opčina Ljubuški zbog nevraćanja novca. Sve će to platiti Ljubušaci, a kako se upravlja općinom govore činjenice da općina nema plan i program rada.

Donosimo preslik "Plana rada za 2014. godinu" kojeg je potpisao načelnik općine Nevenko Barbarić. Slika govori više od riječi:

preslik

Uz Barbarića još je jedan visoki dužnosnik HDZ BiH u Tužiteljstvu ZHŽ osumnjičen za zloporabu ovlasti i položaja. Riječ je o ministru MUP-a Zdravku Borasu, kojem se prvotno željelo zataškati nezakonit rad, ali je Federalno tužiteljstvo preuzelo cijeli slučaj, pa je osumnjičen po članu 383. KZ F BiH.

Donosimo i taj član 383. KZ F BiH na uvid javnosti, pa sve možemo čitati iz njega:

Članak 383.

                                             Zloporaba ovlasti i položaja

 Službena ili odgovorna osoba u Federaciji koja iskorištavanjem svojeg službenog položaja ili ovlasti, prekoračivši granice svoje službene ovlasti ili ne obavivši svoje službene dužnosti, pribavi sebi ili drugome kakvu korist, drugome nanese kakvu štetu ili teže povrijedi prava drugoga, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena imovinska korist koja prelazi 10.000 KM, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena imovinska korist koja prelazi 50.000 KM, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje tri godine.

I da na kraju da "šlag na tortu" oko ove cijele priče opet se pobrinuo Nevenko Barbarić kazavši: "Uskoro će izbori i vidjet ćete što narod misli!"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari