Nastavlja se pobjednički niz "Skauta"

u napadu

"Skauti" su pobjedom u Kozarskoj Dubici nastavili pobjednički niz, bila je to četvrta uzastopna pobjeda ili deseta u zadnjih 11 kola. Nakon nešto slabijeg izdanja, u prošlom kolu protiv Vogošće i činjenice da se ide na noge davljeniku koji traži posljednju slamku spasa, u redovima Izviđača pomalo se je nazirala bojazan za ishod ove utakmice. Međutim, rukometaši Izviđača su pokazali, na parketu dvorane u Kozarskoj Dubici, da je bojazan bila neopravdana. Izgleda da su "Skauti" uspjeli prebroditi bauk gostujućih utakmica.

Na startu utakmice s Kozarom, golovima Ante Borasa i Mateja Hrstića, Izviđač je poveo, te prednost od dva do tri gola držao do sredine poluvremena, nakon čega su rukometaši Kozare uspjeli poravnati rezultat na 10:10 i zatim prvi put povesti 11:10. To su trenuci kada je Kozara, tek, nešto ozbiljnije ugrozila "Skaute".
Nakon rezultata 13:13 u 27.minuti, kreće serija Izviđača, najprije pogađa Ante Grbavac, pa zatim Vidović, nakon toga Jarak i na kraju Bošnjak za prednost "Skauti" od četiri pogotka, s kojom se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu, prvo pogađa Stanić za Kozaru, ali nakon toga su uslijedila tri pogotka Miličevića, te pogodak Vidovića za prednost Izviđača od sedam pogodaka, ambicije domaćina su slabile, a samopouzdanje "Skauta" je raslo. Praktično, u tim trenucima, utakmica je bila odlučena. Kozara jedino što još uspijeva je samo smanjiti prednost Izviđača, u dva navrata, na pet golova. Međutim, Izviđa je ponovno odgovorio serijom od četiri uzastopna pogotka za svoju prednost od deset golova u 50.minuti, koliko je bilo i na koncu utakmice.

Trener Dario Mikulić je dao priliku svim igračima i svi su dali doprinos visokoj pobjedi, i kako kaže, ne bi trebalo nikog posebno isticati. Ipak, moramo istaći Josipa Vidovića koji je, poslije odlične partije u prošlom kolu protiv Vogošće, večeras bio najefikasniji igrač Izviđača sa šest pogodaka, njemu uz bok, s po pet postignutih pogodaka, bili su povratnik Ivan Miličević, te Ante Grbavac.

U redovima Kozare najučinkoviziji su bili Aleksandar Škorić sa sedam i Goran Stanić sa pet pogodaka.

RK Kozara - MP - HRK Izviđač 27:37 (14:18)

Sportska dvorana, gledatelja 300.
Suci: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor).
Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina).

RK Kozara - MP: Bižić, Ranđelović, Vučenović 1, Škorić 7/1, Satara 2, Mijatović, Mijić, Burazor, Obućina 2/1, Maksimović 2, Stanić 4/1, Miljuš 2, Stanić 5, Radeka, Grahovac 2, Subotić.
Trener: GoranStevanović.

RK Izviđač: D. Šarac, Tolić, Miličević 5, Ereš 3, A. Pavlak 2, Bošnjak 3, Hrstić 2, Vidović 6/1, Jarak 3, Boras 4/1, I. Šarac 2, M. Pavlak 1, A. Grbavac 5, Mijatović, Kordić, J. Grbavac 1.
Trener: Dario Mikulić.

Isključenja: Kozara 4 minute, Izviđač 8 minuta.
Sedmerci: Kozara 6/3, Izviđač 2/2.

RK Izviđač

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari