Obustavljen novac za invalidnine iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg

sjednica

Vlada Federacije BiH na današnjoj 103. sjednici u Sarajevu, donijela je Odluku o privremenoj obustavi isplate osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg.

Kako se kaže u Odluci, Federalno ministarstvo boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata privremeno će isključiti iz obračuna invalidnine korisnike prava osobne invalidnine u spomenutim općinama, dok po preporuci Ureda za reviziju institucija u FBiH nadležne službe boračko-invalidske zaštite ne dostave za svakog korisnika rješenja po osnovu kojih ostvaruju prava.

"Od privremenog isključenja iz obračuna osobne invalidnine izuzimaju se korisnici prava iz navedenih općina za koje je završena revizija po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite. Obračun invalidnina za ove korisnike izvršiti će resorno ministarstvo", priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, od privremenog isključenja iz obračuna osobne invalidnine bit će odmah izuzeti i korisnici prava iz navedenih općina koji osobno i neposredno dostave svoje predmete i ostalu potrebnu dokumentaciju spomenutom ministarstvu radi izvršenja revizije.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari