Autocesta stvara probleme Zvirićanima

panorama

Mještani Zvirića u općini Ljubuški, koji se uglavnom bave poljoprivredom, strahuju od posljedica puštanja u promet dionice autoceste na koridoru Vc koja prolazi kroz njihov kraj. Trenutačno u poplavama nestaju njihovi posjedi i zasađene poljoprivredne kulture, a kad uskoro i službeno bude otvoren promet na ovoj dionici, strijepe da će to biti kraj njihovih prinosa i života od poljoprivrede.

Metar i pol dubok ponor u zemlji digao je na noge mještane Zvirića u Ljubuškom. Propada tlo zbog vode koja se slijeva sa autoputa. Njihovi posjedi nestaju u rupama. Nestaju i zasađene kulture.

Obradivo zemljište nalazi se tik uz izgrađenu laguna za slivne vode, no to je ne spašava od poplava. Dijeli ih svega nekoliko metara ograđenih žicom. Ovuda protječe voda, ali i pijesak koji nosi sa sobom.

Bit će još gore, kažu, kada promet koridorom bude i službeno otvoren – nafta isprana sa autoputa će preplaviti cijelu dolinu i onda joj neće biti spasa.

Žalili su se Autocestama Federacije i općinskim vlastima - još čekaju odgovor.

Prilog o ovome problemu napravila je i FTV te emitirala u večerašnjem Dnevniku 2. Problem su novinarima izložili mještani Karlo Paponja, Milenko Čotić i Srećko Ilić. Pogledajte video zapis.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari