"Devedesetka" nezadovoljna radom HNS-ovog odbora za branitelje

postroj

Odbor za pitanja branitelja HDZ 1990 je nakon više održanih sastanaka s braniteljskim udrugama u četvrtak uputio Predsjedništvu HDZ-a 1990 pregled zaključaka, dogovorenih inicijativa i aktivnosti, koje su poduzeli stranački predstavnici u tijelima izvršne i zakonodavne vlasti, kao i stavove koje je potrebno iznijeti i na Odboru za pitanje branitelja pri HNS-u.

Zajednički usuglašeni zaključci su revizija zakona po pitanju sveukupne braniteljske populacije na tragu ustavnih rješenja, revizija ustroja ministarstva za pitanje branitelja F BiH na tragu pravnih stečevina HVO i A BiH, a ne po nacionalnoj strukturi, hitno ozakonjenje da svaki branitelj koji je proveo duže od godinu dana kao sudionik Domovinskog rata ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje, zaustaviti bilo kakva imenovanja i postavljanja u ministarstva za pitanje branitelja F BiH, pogotovo postavljanje tajnika u ministarstva, te provođenje odluke Ustavnog suda, vezano za prava braniteljske populacije.

Također, od Republike Hrvatske se traži zamrzavanje rješavanja bilo kakvih odluka vezanih za RVI i obitelji branitelja.

Potrebno je odmah realizirati naknade, vezano za zakonski stečena primanja RVI u općinama Grude, Ljubuški, Posušje i Orašje te ispoštovati prioritet u zapošljavanju, kao i prioritete za stipendije i upis na fakultet koje imaju djeca branitelja i obitelji poginulih.

Odbor za branitelje HDZ-a 1990 je nezadovoljan radom odbora za branitelje pri HNS-u, gdje se, po mišljenju HDZ-a 1990, treba izvršiti korjenita promjena u pristupanju braniteljskim potrebama i nastalim problemima.

Glas naroda

Ko je najvise proveo za rata na prvoj crti taj nema mjesta u odlucivanju o braniteljima. Kako naprid sa ovim uhljebima?

"Devedesetka" nezadovoljna radom HNS-ovog odbora za branitelje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari