Vrata zakovana i u Grudama, Posušju i Širokom

prosvjed

Muke po braniteljima se nastavljaju. Nesporazumi, prijepori i sukobi između federalnog ministra za branitelje Zukana Heleza i branitelja iz ZH županije poprimaju novi oblik i sadržaje.

Najnovije se dogodilo jučer kada je blokiran rad općinskih ureda obrane na području ZH županije. U sve četiri općine u županiji - Posušju, Grudama, Širokom Brijegu i Ljubuškom, došlo je do fizičkog zatvaranja ureda, a djelatnici koji su u njima radili otišli su kući. To je učinjeno tako što su ulazna vrata zakovana čavlima, letvama, daskama...

U Ljubuškom se okupilo oko 60 branitelja, na njihovim licima jasno su se vidjeli ogorčenost i nezadovoljstvo i ubrzo je došlo do zatvaranja ureda. Referentici Dunji Boras rekli su da do daljnjeg napusti ured što je ona i učinila. Prema njezinim riječima, nisu bili nasilni. Nakon što je djelatnica izišla, nekoliko branitelja su zakovali ulaz u ured. Preko postojećih smeđih vrata su prikovali letve, a potom su na njih prislonili i zakovali bijelo odnekud doneseno vratno krilo. Na krilu stoji natpis: "Ne mijenjamo brave..., mijenjamo cijela vrata!!!" To je po svemu aluzija na odluku ministra Heleza da iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja izbaci posljednjeg Hrvata Martina Frančeševića tako što mu je na vratima ureda promijenjena brava.

U ljubuški ured je došla policija, napravila očevid i zapisnik, no vrata su i dalje zakovana. Prema našim saznanjima, isto ili slično je napravljeno i u Grudama, Širokom Brijegu i Posušju. Razlog su revizije braniteljskih primanja koje provodi ministar Helez.

"Zauzet je isti stav u cijeloj županiji, a iza svega stoje branitelji u sve četiri općine. Imamo potporu županijskog Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i brojnih braniteljskih udruga" - rekao nam je jedan predstavnik općinske braniteljske udruge uz napomenu da nikakav drugi službeni stav i objašnjenje neće biti izdani. Nakon stanke revizorski tim iz Sarajeva je ponovno došao u zapadnu Hercegovinu, što je izazvalo branitelje da blokiraju općinske urede obrane.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

Komentari

Ne umanjujuci nepravde koje se nanose braniteljima , ipak mislim da bas branitelji moraju biti oni koji ce cuvati zakonitost . Zakivanje vrata na vratima zakonitih vlasti , vise je bezvlasce - nego pravo .
Ipak mislim da je , kad su branitelji u pitanju , problem vise u besparici , nego u greskama aktuelne vlasti . Mozda su brannitelji iscrpili sve mogucnosti pa se , na kraju , opredijelili za ojivanje vrata - moze biti . Ali , cak da je i tako , niko nema pravo da zakiva vrata onih cija vrata moraju biti otvorena i za gresnike i za bezgresnike ! Branitelji bi morali biti ti koji otvaraju sva vrata , a ne da ih - zatvaraju ! U konacnici , opcini zasigurno manjkaju pare , a nama koji smo nezadovoljni ipak nedostaje malo vise -pameti !

dobro evo sadan nema zukana heleza pa ko sada poskida ovolike branitelje evo sada je naša vlast hdz paje naj gore štoje bilo

Vrata zakovana i u Grudama, Posušju i Širokom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto