Zajednička akcija MUP-a i UNDP-a: Izaberi život bez oružja

7,62

Uprava policije MUP-a ZHŽ obavještava građane kako je stupio na snagu Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Zakon o amnestiji u FBiH).

Odredbama Zakona o amnestiji u FBiH propisano je, između ostaloga, da se "protiv osobe koja je dragovoljno predala ili prijavila minsko–esplozivna sredstava ili oružje, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak".

Ovaj Zakon stupio je na snagu 23. siječnja 2014. godine a amnestija će trajati jednu godinu od dana stupanja na snagu ovog zakona. Tijekom trajanja amnestije sve policijske agencije iz FBiH, u suradnji s UNDP-om, provodit će javnu kampanju u cilju poticanja građana da predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.

U tom cilju UNDP je financirao izradu promotivnih materijala (letaka koje će policijski službenici dijeliti građanima i postera koji će lijepiti na zgradama institucija).

Sve građane koji nezakonito posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva MUP poziva prijaviti pozivom na besplatni telefonski broj 122.

Iz MUP-a posebno ističu kako, protiv građana koji predaju oružje ili minsko–eksplozivna sredstva, koja nezakonito posjeduju, neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak, a uz to svima jamče potpunu anonimnost.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari