HDZ: Položaj pripadnika HVO najlošiji od Daytona

zastave

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je u Mostaru održalo sjednicu na kojoj je razmatralo stanje braniteljske populacije pripadnika HVO BiH-a te provedbu, kako je priopćeno iz te stranke, nezakonite revizije nad hrvatskim braniteljima i poboljšanja ostvarivanja njihovih prava.

"U slijedećih dvadeset dana bit će organizirana rasprava na kojoj će biti usvojeni svi zaključci vezani za stanje braniteljske populacije HVO-a i predstavljeni modaliteti za poboljšanje položaja pripadnika HVO-a, za koju se može reći da je najlošija od Daytona do danas. Nakon ovoga bit će upriličene javne tribine na koje će biti pozvani branitelji i dužnosnici HDZ-a BiH" – stoji u priopćenju iz te stranke.

U njemu se dodaje kako će Politička akademija HDZ-a BiH organizirati okrugli stol na koji će biti pozvani svi predstavnici braniteljske populacije HVO-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na svojoj sjednici razmatralo je i aktualnu političku i sigurnosnu situaciji u BiH, a u svjetlu proteklih događaja, te potvrdilo kako su prosvjedi demokratsko pravo svih građana, a rušenje i paljenje nije rješenje, posebice ako je zloupotrijebljeno i instrumentalizirano do strane pojedinih političkih stranaka.

"U sljedećih nekoliko dana predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susrest će se i razgovarati s predstavnicima drugih političkih stranaka, predstavnicima Crkve i međunarodne zajednice, a razgovarat će se o situaciji u BiH s naglaskom na događaje iz prošlog mjeseca" - stoji u priopćenju.

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici je razmatralo Analizu funkcioniranja zdravstvenog sustava u BiH. Iz dostavljenih izvješća evidentno je kako je temeljni problem funkcioniranja zdravstvenog sustava neredovita uplata doprinosaza obvezno zdravstveno osiguranje te neusklađenost zdravstvenih ustanova.

Dogovoreno je da se 24. ožujka organizira okrugli stol na kojem će se govoriti o funkcioniranju zdravstvenog sustava u BiH. Okrugli stol održat će se na Medicinskom fakultetu SKB Mostar, a potom će biti održane javne tribine na kojima će sudjelovati dužnosnici HDZ-a BiH iz zakonodavne i izvršne vlasti, kao i zdravstveni djelatnici.

Okrugli stolovi i javne tribine obrađivat će teme iz oblasti zdravstva, braniteljske problematike, kao i gospodarstva.

"Također jedan od zaključaka sa sjednice Predsjedništva HDZ BiH je da će izaslanstvo HDZ-a BiH biti nazočno na obilježavanju obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH 5. ožujka u Busovači, 8. ožujka, na obilježavanju obljetnice utemeljenja Brčko distrikta, 25. ožujka te na obilježavanju utemeljenja 103. derventske brigade HVO-a i svim drugim važnim događajima"

- stoji u priopćenju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari