Stečajna upraviteljica Milka Musa će podnijeti kaznenu prijavu protiv Barbarića!?

ljubuski.info

Milka Musa stečajna upraviteljica nad tvrtkom Nativa iz Ljubuškog, izvijestila je vjerovnike ove tvrtke u stečaju o stanju oko naplate duga od strane općine Ljubuški s vrijednosti glavnice od 2.312.000 KM. Trenutačno se čeka odluka Županijskog suda u Širokom Brijegu po žalbi općine Ljubuški na rješenje Općinskog suda u Ljubuškom.

Napomenimo da je općina Ljubuški 2011. godine po ovlaštenju OV Ljubuški podigla kredit u banci od 2.400.000 KM isključive svrhe za povrat navedenog duga po sporazumu s vjerovnicima. Dogovora se nije držao načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, te je novce nezakonito utrošio za plaćanje računa mimo svrhe koja je navedena u odluci OV Ljubuški.

Vjerovnici su još jednom potvrdili kako ne žele prihvatiti obročno uplaćivanje duga, a upoznati su sa stanjem proračuna općine Ljubuški u čijem je prijedlogu za 2014. godinu za vraćanje duga predviđeno samo 500.000 KM.

Odluka Županijskog suda u Širokom brijegu se očekuje najdalje za dva mjeseca i ukoliko se u cjelosti dug ne uplati protiv načelnika Barbarića će biti podnijeta kaznena prijava Tužiteljstvu ZHŽ.  

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari