Vlada ZHŽ o podizanju novog kredita od 6 milijuna KM

sjednica

Na današnjoj sjednici Vlade ZHŽ održanoj u Širokom Brijegu najznačajnija je odluka o pokretanju procedure oko podizanja novog kredita od 6 milijuna KM u komercijalnim bankama. Uskoro će biti objavljena natječajna procedura.  

Trenutačno županija ima dva kredita u Novoj banci AD Banja Luka, koja istječu 2015. godine s dugom većim od 2 milijuna KM, kredit u UniCredit banci Mostar velik oko 4 milijuna KM, te dugovanja prema ZZO ZHŽ i Zavodu za zapošljavanje od 7,8 milijuna KM i MMF-u od 2,7 milijuna KM.

Novi će kredit biti iskorišten za plaćanje dugova prema fondovima i socijalne kategorije priopćio je premijer Zdenko Ćosić.

Na Vladi se trebao naći i Nacrt zakona o predškolskom odboju i obrazovanju. Ministrica Helena Lončar je kazala da se za njega još nisu stekli uvjeti. Kad će se steći, to nije uspjela reći.

Priopćenje sa 76. sjednica Vlade ZHŽ

U petak 28. veljače 2014. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, održana 76. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na sjednici je Vlada donijela Odluku o pokretanju procedure za kreditno zaduženje Županije Zapadnohercegovačke i Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava "Tekući prijenosi za šumarstvo" utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2014. godinu.

Nacrt Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, koji je obrazložila resorna ministrica Helena Lončar, nije utvrđen na današnjoj sjednici iz razloga što nisu stvoreni preduvjeti za provedbu ovoga Zakona.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari