Lažni branitelji neobranjivog

ljubuski.info

Predizborna je godina i vrijeme je kada se proračuni troše i u regrutiranje tipkovnica, ovisno o razini pismenosti usmjeravaju se plaćenici zatrpavati javnost glupostima, čega smo, i na ovom portalu, svjedoci. Nakon što su, po zadnjim izborima, stavljeni u stanje mirovanja, dežurni su pljuvači ponovno u sedlu. Neki i u foteljama plaćenim vašim novcem.

Lažni branitelji neobranjivog su, zadnjih dana, u koordinaciji s politikom i policijom, očito svjesni otužnog stanja u našem pitoresknom gradiću, čelnim ljudima općine dali naoružanu pratnju a sigurnosno stanje proglasili složenim, praktički zabranivši sva javna okupljanja. Sustavno se koristi metoda "mrkve i batine", s jedne strane se, po tko zna koji put, aktualizira predizborna floskula o "trećem entitetu", a s druge, sramnom manipulacijom, pokušava narodu nametnuti strah.

Nažalost, u pozadini svega stoji svijest vladajućih o katastrofalnom stanju, kojega ne žele priznati, a ako moraju, onda se krivica divertira malo na prošlu vladu, malo na Sarajevo. A ako zatreba i na domaće izdajnike.

Vidljiv je samo strah od vlastitog naroda a temeljni motiv obrana fotelja razdijeljenih stranačkim nesposobnicima. Nije istih malo, vojska prava koja će ustati u obranu stečenih privilegija. U koordiniranu akciju će se uključiti i policija pa udariti i na benigni performans udruge Agape a piskarala će krenuti s obradom javnosti. Legitimne kritike nema, neslaganje s akcijom ili izvedbom iste u pravilu je zamijenjena osobnim podmetanjima i blaćenjem. No, nije drugo ni bilo za očekivati iz kuhinje priučenih trovača s diplomama večernjih škola. Nažalost, ne Pervanovih.

Na jednom ospkurnom ljubuškom portalu, nastalom iz krhotina morbidnog ljubuski-online.info, pokušajem blaćenja svega i svačega, se javio nepoznati netko, potpisan kao Ivan Herceg - Blećak. U "paketu" je obuhvatio većinu trenutnih "neprijatelja" HDZ BiH, uključujući Udrugu Agape, HDZ 1990, HSP BiH, platformašku vlast, Radišićane ... s posebnim osvrtom na portal ljubuski.info koji, kako navodi "već dugi niz godina zagađuje medijski prostor u Ljubuškom i svojim pamfletima kreiraju javno mijenje".
Čudno, zaboravio je i jednog fratra na kojega se, također, obrušila ruka moćnika protiv kojih se drznuo ustati - riječju. Vjerojatno računaju kako su fratru začepili usta.

Portal ljubuski.info djeluje već 10 godina i, bez lažne skromnosti, ima utjecaja na javno mnijenje u Ljubuškom, iako se ne usuđujemo reći kako ga kreira. Portal trenutno ima oko 3.000 dnevnih jedinstvenih čitatelja - brojka je to koju s ponosom ističemo. Na žalost samozvanih analitičara, kritička javnost je rezultat stanja u društvu, gospodarstvu, a prije svega metastaze korupcije praćene s neodgovornim odnosom uljuljkane i bahate vlasti, koliko god to pojedinci negirali.

Vrlo vjerojatno, iz plaćenićkog kuta gledanja, portal i zagađuje medijski prostor i kvari idiličnu sliku gradića u "nekad najbogatijoj županiju u BiH". Deset godina samostalnog rada s preko 13.000 članaka trn je u oku zabludjelih koji misle kako će napadima na portal, što pamfletima, hercezima i dugandžićima, rušenjem servera i otvaranjem "alternativnih" portala, nestati otužna slika naše svakodnevice - zrcalo njihove nesposobnosti.
Sve i da uspiju u nakanama, što do sada nisu, problemi kojima se portal bavi neće nestati, ali će kratkovidni "uhljebi" imati manje poteškoća uvjeriti same sebe kako je svima dobro, samo zato jer je njima dobro. Vama, štovani čitatelji, ostaje ono što vam serviraju, u vidu gore spomenute mrkve i batine. Ostajete uz miševe, svete krave, sove i purane.

Blećak, u spomenutom pamfletu, napisanom zbrda-zdola na srpsko-hrvatskom jeziku, u uvodu nudi "akademskoj zajednici" i teroteričarima svoj doprinos, kako navodi "kronološki i citirajući, zalazeći duboko u sarkazam", iako ničemu od toga nema ni traga. Vjerojatno su autori, u žaru borbe, zaboravili što su obećali na početku, što opet podsjeća na aktere tužne svakodnevice našeg malog gradića. Ali su stigli optužiti portal za "lažnu zabrinutost", koja je, po njihovom, uvežena u Ljubuški. Da nije te "lažne zabrinutosti", po njima bi sve cvjetalo i ponovno bi svi bili i bogati i sretni. A iznad svega strpljivi i šutljivi.

Dakle, štovani posjetitelji portala, vi koji na svojoj koži osjećate u kakvom nam je stanju Ljubuški, vi koji svakodnevno vodite bitke za osnovne stvari, plaćanje računa, školovanje djece ... često i nedjeljni ručak, a istovremeno u nevjerici pratite kriminal, korupciju i nepotizam dok sve oko vas propada - u krivu ste! Svi problemi su opsjena, podlegli ste histeriji koju su godinama sustavno plasirali jedan Ljubušak čija supruga prima plaću (čak i dodatak) u MUP-u i jedan šarplaninac uvežen s Vlašića.

Oko vas je idila, koju s Blećkom dijele samo rijetki, zajedno s plaćama i naknadama.

Pametnom dosta!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari