Zbog korupcije uhićeno 5 osoba na području Čitluka, Mostara i Širokog

uhićenje

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji "Pelegrino" na području Mostara, Čitluka i Širokog Brijega uhitili pet osoba zbog korupcije.

Slobode su lišeni B.K. (1978), J.K. (1980), V.P. (1987), A.M. (1989) i strani državljanin L.C. (1969) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo – organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom – zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi i iznuda.

Među uhićenim su odgovorne osobe u institucijama BiH, i to dva pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

U tijeku su pretresi objekata na devet lokacija na području Mostara, Čitluka, Međugorja i Širokog Brijega, u okviru čega se pretresaju i službene prostorije TC Službe za poslove sa strancima u Mostaru, u cilju pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su uz pruženu pomoć pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH, MUP-a HNŽ i MUP-a ZHŽ.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e.


Kako prenosi portal Dnevnog avaza, među ostalim, uhićeni su Boris Kordić, šef terenskog centra službe u Mostaru i Josip Kvesić, inspektor sa strance u Mostaru.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari