Predstavnici vlasti se uglavnom bavili sami sobom

sjednica

Predstavnici organizacije CCI su prezentirajući godišnje monitoring izvješće koje se odnosi na rad Parlamenta i Vlade FBiH istaknuli da su se predstavnici vlasti u 2013. uglavnom bavili sami sobom.

Savjetnica CCI-ja Lejla Deronja-Suljić na konferenciji za medije u Sarajevu je kazala da je Parlament FBiH, prvi put od 2007., čitavu godinu radio bez usvojenog programa rada. U realizaciji zakona u 2013., kako je dodala, zabilježen je pad više od 30 posto u odnosu na prethodnu.
"Parlament FBiH je u 2012. usvojio 49, a u 2013. svega 34 zakona, dakle, 15 zakona manje. Napravimo li usporedbu rezultata iz 2013. godine, kao treće godine aktualnog mandata, s rezultatima ostvarenim u 2009., kao trećoj godini prethodnog mandata, doći ćemo do istog podatka, o 15 zakona manje ostvarenih u 2013.", dodala je Deronja-Suljić.

Po njenim riječima, u Parlamentu FBiH u 2013. oboren je neuobičajeno veliki broj zakona. Tijekom 2013. 14 zakona je odbijeno i to četiri od Zastupničkog doma, a čak deset od Doma naroda, iako ih je prethodno usvojio Zastupnički dom.

Broj nezaposlenih u FBiH u prosincu 2013. dostigao je cifru od 391.942 osobe. Od dana konstituiranja aktualne Vlade FBiH broj nezaposlenih se povećao za čak 24.687 osoba.
"U 2013. Vlada FBiH bilježi drastičan pad u broju sati provedenih na sjednicama, te pad realiziranih mjera u odnosu na prethodnu godinu. Usporedimo li brojeve utvrđenih zakona, u aktualnom i prethodnom mandatu, primjetno je da je u 2013. zabilježen pad za 15 zakona u odnosu na 2012., a isto tako pad za 12 zakona u usporedbi s trećom godinom mandata prethodnog saziva", navela je Deronja-Sulić.

U ukupnom zbroju zakona aktualnog i prethodnog saziva u prve tri godine mandata zaključuje se da je aktualni saziv utvrdio 25 zakona više od prethodnog saziva parlamentarne većine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari