Pošto tender Dumančiću Vinko?

ljubuski.info

Kako na račun države živi elita u Graničnoj policiji ilustriraju mjesečna primanja za odabrane, koji uz plaće redovno dobijaju stimulacije, pa dodatak za članstvo u povjerenstvima i koje iznose od tri do pet tisuća maraka.

Direktor Vinko Dumančić se voza u najnovijem BMW-u 5 i Nissanu, kao i njegov pomoćnik Laketa, a na reprezentaciju i službena putovanja godišnje troše desetine tisuća maraka.

Uz to, namještaju se natječaji za nabavku vozila, a posljednji iako tek objavljen, po svemu sudeći već je obećan MRM-u iz Ljubuškog!

U Službenom glasniku BiH je 17. veljače objavljen međunarodni natječaj Granične policije BiH "za nabavku 30 putničkih motornih vozila prema tehničkom opisu datom u natječajnoj dokumentaciji".

Vrijednost ugovora, po natječaju iznosi 1.200.000 KM (bez PDV-a). S obzirom da je međunarodni, natječaj će biti otvoren do 1. travnja, a kao kriterij se navodi "ekonomski najpovoljnija ponuda". Po staroj praksi natječaj nije objavljen nigdje drugdje.

Prije nego što je natječaj uopće objavljen, prema dobro obavještenim izvorima iz GP, već je odlučeno da će najbolji ponuđač biti firma MRM iz Ljubuškog, koju vodi Miro Rupčić (navodno prijatelj Vjekoslava Bevande i Vinka Dumančića) jedan od redovnih pobjednika "međunarodnih" natječaja Granične policije.

Samo na ovom poslu čista dobit iznosi oko 105.000 KM, minus "kafa" za direktora...

Dženana Druško Karup | bh Dani

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari