EP HZHB: Tijekom 2014. u Ljubuški planirano ulaganje od 4 milijuna KM

ljubuski.info

Članovi Uprave Društva JP Elektroprivrede HZHB jučer su upriličili radni posjet općini Ljubuški u okviru redovitih obilazaka uposlenika i objekata poduzeća.

Pod predsjedanjem generalnoga direktora EP HZHB, Nikole Krešića održana je sjednica Uprave u prostorijama Poslovnice Elektro Ljubuški, što je bila i prigoda za razgovor s uposlenicima kako Distribucije tako i Opskrbe, o aktualnim temama vezanim za njihov svakodnevni rad i probleme s kojima se susreću.

U prostorijama Poslovnice organiziran je i sastanak članova Uprave Društva s načelnikom općine Ljubuški, Nevenkom Barbarićem i predsjednikom općinskoga vijeća Tonijem Kraljevićem, s ciljem podrobnijega upoznavanja s aktualnim stanjem kada je u pitanju distribucijska mreža u toj općini, planovi i mogućnosti daljnje suradnje na poslovima od zajedničkoga interesa.

Kao nastavak kontinuiranoga ulaganja JP Elektroprivreda HZ HB i u tekućoj 2014. godini planira investirati oko 4.000 000,00 KM za rekonstrukciju niskonaponske mreže (NNM) i trafostanica kako bi se nastavilo poboljšavanje opskrbe električnom energijom svih kupaca s toga područja.

Potrebno je istaknuti važnu činjenicu kako je općina Ljubuški od prije Domovinskoga rata imala jednu od najlošijih odnosno najzapuštenijih niskonaponskih mreža na našim prostorima, stoga iziskuje višegodišnja ulaganja kako bi se dovela na razinu koju zaslužuju našu kupci.

Nadalje, na sastanku se razgovaralo i o napajanju električnom energijom poslovne zone Zvirovići, otkupu trafostanica u vlasništvu ili suvlasništvu općine, priključivanju na mrežu novih objekata od interesa za lokalno stanovništvo i objekata čiji je investitor općina. Teme su također bile i problematika dugovanja općine Ljubuški za javnu rasvjetu i režim rada HE Peć Mlini.

Generalni direktor Elektroprivrede HZHB i načelnik općine Ljubuški složili su se kako je dosadašnja poslovna suradnja bila zadovoljavajuća, ali i da ubuduće trebaju intenzivnije zajednički raditi na njezinom unapređenju, što je od obostranoga interesa.

Kako JP Elektroprivreda HZHB sukladno svojim mogućnosti i zakonskim propisima podupire rad pored ostalih i sportskih udruženja i kolektiva, članovi Uprave Društva u pratnji načelnika općine, zajednički su posjetili vodstvo i sportske objekte rukometnoga kluba Izviđač Ljubuški u sklopu kojega djeluje i rukometna akademija.

Inače su rukometni klubovi iz Ljubuškoga jedni od najuspješnijih sportskih kolektiva na našim prostorima koji se mogu pohvaliti kvalitetnim radom mlađih igračkih selekcija u kojima trenutačno, u juniorskoj i kadetskoj selekciji kluba kao i u Rukometnoj akademiji, trenira preko 200 polaznika.

Sektor za odnose s javnošću

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari