Preporuka MUP-a shvaćena kranje neozbiljno, Karneval ide dalje!

maske

Unatoč pritiscima i "zabrinutosti" vladajućih struktura spram sigurnosnog stanja na području Općine Ljubuški, "Karnevalsko društvo Prolog" ne namjerava odustati od održanja šesnaestog po redu Karnevala, predviđenog za 2. ožujka 2014.

Na naš upit hoće li stavovi koje su iznijele općinske vlasti i glasnogovornik MUP-a ZHŽ Damir Čutura utjecati na organizaciju Karnevala, odgovorili su sljedeće: "Organizacijski odbor Karnevala je takvog stava da ga uopće ne zanima hoće li Općina i MUP podržati okupljanje Karnevala, obzirom kako smo i do sada uvijek radili na svoju ruku, a ne na tuđu."

16. Ljubuški karneval - program

Dragi dvopismeni i trojezični narode! Dolazi nam 16. Ljubuški Karneval, koji će se održati 2. ožujka 2014.godine. Dođite i vi, jer dolaze brojni veliki uzvanici: Bosanski faraon Ramo II, njegova supruga princeza Kleofata, car Neron, Nik Praskaton, Asterix i Obelix i mnogi drugi.

 • 10,00 - Skup mačkara u Prologu
 • 11,00 – Karnevalska autotesta Prolog – Vašarovići – Vitina – Ljubuški
 • 14,00 – Heteroseksualna parada ulicama grada - Od OŠ Marka Marulića do Centra malih Športova
 • 14,30 – Središnja karnevalska fešta na Centru malih Športova - Proglašenje Karnevalske Republike - Suđenje caru Neronu od Karnevala po 3 točke optužnice:
  1. Spaljivanje Ljubuškog i rađanje novog u mostarskom rodilištu
  2. Prepisivanje stanovništva Bosne i Hercegovine, a i šire
  3. Pripremanje čudnih jela u bosanskom loncu: "Pitagorin doručak", "Dvojezična juha" i "Keks Perković"
 • Posmrtna besida cara Nerona od Karnevala
 • 15,30 – Polazak karnevalske povorke prema Prologu
 • 16,00 – Bogat program u Prologu uz glazbenu skupinu Victoria Band i voditelje
  • Prološka oporuka
  • Karnevalski grah
  • Spaljivanje cara Nerona od Karnevala
  • Spektakularni vatromet
 • 19,00 – Bal pod maskama
 • 22,00 – Dodjela Nobelove nagrade za najbolju masku

Nastupaju: Mažoretkinje Široki Brijeg, Mažoretkinje Grude, Limena glazba Livno, KUD Vrgorska Krajina, Plesna skupina Dance Factory, DJ Fangla, Šuplja stina, Guslar Zvonko Vukojević, KUD Sv.Marko Klobuk.

Po prvi put na Ljubuškom karnevalu, ove godine nastupit će i šipovačka karnevalska skupina Šuplja Stina Šipovača koju čine članovi benda i mladež Šipovače.

Kako saznajemo od šipovačke mladeži, glavni frontmen benda Šuplja Stina Veljko Vukojević Vešo već je počeo pisati karnevalski tekst. Tako će nastup biti parodija na "pljačke duhana, suhog mesa i akumulatora" koje se često, osobito u posljednje vrijeme, događaju u Šipovači.

Šuplja Stina je ponos Šipovače već 27 godina. Riječ je o specifičnom bendu koji svojim pjesmama na humorističan način govori o zbivanjima u Šipovači. Neke od pjesama koje fanovi smatraju najboljima su: Pjesma o Zeći, Šipovačka struja, Čobanica, Kletva Ilinice, Plantaža od soli, Cijelo selo ja sam pita, Selektor Ćuro, Nisam lopov, Mafija stara, te hit Luče moje.

Posjetitelje očekuje bogat program

Karnevalsko društvo Prolog nastavlja s pripremama za 16. tradicionalni ljubuški karneval, koji će i ove godine biti sve samo ne dosadan. Naime, kako smo doznali od organizatora, oni su odlučili nastaviti s pripremama unatoč preporuci MUP-a da se u iduća dva mjeseca otkažu sva javna događanja.

"Karneval nastavlja s pripremama. Razgovarao sam s načelnikom Nevenkom Barbarićem i rečeno mi je da policija nije izdala zabranu nego preporuku da se otkažu svi događaji u iduća dva mjeseca. Općina Ljubuški je odlučila otkazati obilježavanje Dana općine, a Karnevalsko društvo Prolog je odlučilo nastaviti s pripremama. Imamo obvezu prema sponzorima koji su dali svoj novac ili donacije za 16. ljubuški karneval, imamo obvezu prema tetama i djeci iz vrtića, učiteljicama, nastavnicima i djeci iz škola, ali i veliku obvezu prema ljudima iz Prologa koji su ulagali svoj trud u organizaciju ovog događaja. Načelnici policije u Ljubuškom i u županiji su upoznati s nastavljanjem priprema za karneval", kazao je Jakov Begić, član organizacijskog odbora.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari