Već 3 godine ne znamo kako se troši općinski novac

ponos

Odluka o izvršenju proračuna općine Ljubuški već 3 godine ne stiže pred općinske vijećnike, a da ni oni sami za to previše ne mare.

Za razliku od prethodne dvije, ove godine vijećnici ne znaju ni vrijednost ispunjenja proračuna, jer su još u studenom preduhitreni od strane načelnika Nevenka Barbarića, koji je pred njih dostavio podatke do 31. listopada 2013. godine.

Prema važećim zakonima načelnik općine je dužan pred vijećnike dostaviti Odluku o izvršenju proračuna za proteklu godinu i dati je na raspravu. U Ljubuškom se nastavlja netransparentni rad, tako da se ne znaju tijekovi novca i kuda on završava.

Općinski minusi

U zadnje tri godine općina bilježi minuse. U 2012. godini on je iznosio 1.089.000 KM, a protekle godine 2013. do 31. 10. oko 500.000 KM. Kako je godina završila nitko ne zna.

Rukovoditelj financija, sada Stipe Bubalo, i pravnici su dužni pismeno upozoriti načelnika na obvezu, ako se on ustrajno oglušuje na zakonom predviđene obveze, jer i sami tako snose odgovornost.

Netransparentan rad

Svako ima svoje razloge. Još 2011. godine nakon podizanja kredita nije poštovana Odluka OV Ljubuški za vraćanje zemlje na Zvirićima, a o drugim trošenjima ne treba trošiti riječi.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari