Već 3 godine ne znamo kako se troši općinski novac

ponos

Odluka o izvršenju proračuna općine Ljubuški već 3 godine ne stiže pred općinske vijećnike, a da ni oni sami za to previše ne mare.

Za razliku od prethodne dvije, ove godine vijećnici ne znaju ni vrijednost ispunjenja proračuna, jer su još u studenom preduhitreni od strane načelnika Nevenka Barbarića, koji je pred njih dostavio podatke do 31. listopada 2013. godine.

Prema važećim zakonima načelnik općine je dužan pred vijećnike dostaviti Odluku o izvršenju proračuna za proteklu godinu i dati je na raspravu. U Ljubuškom se nastavlja netransparentni rad, tako da se ne znaju tijekovi novca i kuda on završava.

Općinski minusi

U zadnje tri godine općina bilježi minuse. U 2012. godini on je iznosio 1.089.000 KM, a protekle godine 2013. do 31. 10. oko 500.000 KM. Kako je godina završila nitko ne zna.

Rukovoditelj financija, sada Stipe Bubalo, i pravnici su dužni pismeno upozoriti načelnika na obvezu, ako se on ustrajno oglušuje na zakonom predviđene obveze, jer i sami tako snose odgovornost.

Netransparentan rad

Svako ima svoje razloge. Još 2011. godine nakon podizanja kredita nije poštovana Odluka OV Ljubuški za vraćanje zemlje na Zvirićima, a o drugim trošenjima ne treba trošiti riječi.

Vezane vijesti

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari