Maloljetnici krivi za lažnu dojavu o bombi

kombi

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo, koje je počinjeno 10. veljače ove godine. Navedenog nadnevka u 15:05 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u Srednjoj strukovnoj školi 'Ruđera Boškovića' u Ljubuškom "postavljena bomba" zbog čega se pristupilo evakuaciji škole.

Nakon izvršene evakuacije policijski službenici za protuekplozivnu zaštitu MUP-a izvršili su pregled školskog objekta, kojom prilikom nije pronađena nikakva ekplozivna naprava, odnosno utvrđeno je da je dojava bila lažna. Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja o mogućim počiniteljima kaznenog djela.

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad jednim starijim maloljetnikom i dvojicom mlađih maloljetnika sa šireg područja općine Ljubuški, inače učenicima navedene škole, a obrada je izvršena u nazočnosti socijalnog radnika i roditelja maloljetnika.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su trojica maloljetnika počinili opisano kazneno djelo, te će PU Ljubuški u redovnom postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv istih.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari