Iz "sigurnosnih razloga" otkazan Karneval ali i proslava Dana općine Ljubuški!

iznenađenje

Proslava Dana općine Ljubuški neće se održati iz sigurnosnih razloga. To je iznenadna, neočekivana, a donekle i uznemirujuća vijest jer govori o trenutačnim društvenim i sigurnosnim prilikama budući da je narušen i poremećen uobičajeni red stvari.

Nikad u poslijeratnim godinama to se nije dogodilo. Odluku da se već planirani i pripremljeni program obilježavanja i proslava Dana općine otkaže, donijeli su predsjednici klubova vijeća zajedno s općinskim čelnicima Tonijem Kraljevićom, predsjednikom OV Ljubuški, i općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem. Odluku su donijeli na temelju dobivenih obavijesti iz županijskog MUP-a.

Službeni stav iznio je Damir Čutura, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHŽ.

"S obzirom na složenu sigurnosnu situaciju u BiH, a zbog osnovane bojazni da bi održavanje javnih okupljanja moglo odvesti do narušavanja javnog reda i mira većih razmjera, Uprava policije MUP-a preporučila je općinskim vlastima da do daljnjega ne organiziraju javna okupljanja, uključujući maskenbale i slično. Raduje nas što vidimo da su općinske vlasti našu preporuku shvatile krajnje ozbiljno te postupaju u skladu s njom", rekao je Čutura.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari