Policijski inspektor suspendiran zbog krivotvorenja isprava

vozilo

Danas, 14. veljače, direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić donio je rješenje kojim se privremeno suspendira P. M. (1972.), policijski službenik u činu "inspektor" raspoređen na radnom mjestu "inspektor za istrage" u Jedinici granične policije Gorica.

Disciplinska komisija Granične policije BiH je protiv P. M. pokrenula disciplinski postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz člana 105 stav 1. točka 9. i 23. Zakona o policijskim službenicima BiH i člana 5. stav 1. točke 9. i 13. Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH koji se definira kao "ponašanje koje narušava ugled policijskog organa""i "zloupotreba službenog položaja".

Protiv policijskog službenika P. M. se po optužnici Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije pred Općinskim sudom u Ljubuškom vodi kazneni postupak zbog počinjenog kaznenog djela "krivotvorenje isprava" iz člana 373. stav 1. Kaznenog zakona BiH.

"Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenici i dalje ostanu na dužnosti u ovom policijskom organu, donesena su rješenja o privremenim suspenzijama koja će trajati do okončanja disciplinskih, odnosno kaznenih postupka", priopćeno je iz Granične policije BiH.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari