Bankama kazne za podizanje kamata

ljubuski.info

Povećanje kamatne stope u velikom broju banaka u Bosni i Hercegovini je prekršajno djelo, te će se nakon utvrđivanja stupnja kršenja Zakona o zaštiti potrošača utvrditi mjere kojima će banke biti sankcionirane, zaključeno je na jučerašnjem sastanku između direktora Uprave za inspekcijske poslove Ibrahima Tirka i ombudsmana za zaštitu potrošača BiH Dragana Doke.

Bankari krše zakon

“Tvrdim da postoji zakonska osnova da bankari prave pogrešku i također postoji zakonska osnova za sankcioniranje toga. Sve ćemo učiniti da dokažemo da smo u pravu, međutim, nećemo raditi na rješavanju pojedinačnih slučajeva, nego ćemo probati naći kolektivno rješenje”, istaknuo je Tirak. Dodaje kako će se idućih dana sastati i s direktorima inspekcije RS-a i Brčko Distrikta. “Tražit ćemo način kako ovo riješiti, a stav je jasan - kamate se ne mogu povećavati na način na koji to kod nas rade banke”, ističe Tirak.

Građani zakinuti

Naglašava kako se radi o ogromnom problemu, jer je ovakvim radom banaka velik broj potrošača zakinut. Isto mišljenje dijeli i Dragan Doko, koji je ovom prilikom naglasio kako je Ured ombudsmana za zaštitu potrošača BiH već zaprimio dvije žalbe potrošača. “ U oba slučaja je povećanje kamata obrazloženo s otežanim pribavljanjem sredstava na svjetskom tržištu i, s druge strane, poskupljenjem domaćih izvora sredstava”, ističe Doko.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari