Pola godine zatvora za uzgoj indijske konoplje

zgrada

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Marijan Nižić (1981) iz Crvenog Grma, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nižić je u svibnju 2012. godine u blizini svoje obiteljske kuće, u mjestu Crveni Grm, na lokaciji Polje Jezerac, zasadio 15 sjemenki indijske konoplje, iste zalijevao i prehranjivao stajskim gnojivom, koje stabljike su njegovim uzgojem narasle od 23 cm do 175 cm, te je iste uzgajao sve do dana 13.07.2012. godine, kada su stabljike pronađene po djelatnicima PGP Doljani na licu mjesta i privremeno oduzete, da bi se vještačenjem utvrdilo da stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC), te predstavlja Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom.

Osuđeni je ovom sudu podnio zahtjev da mu se izrečena kazna zatvora zamjeni radom za opće dobro na slobodi, no sud je odbio isti zahtjev kao neosnovan i uz kaznu zatvora mu izrekao mjeru sigurnosti obaveznog liječenja od ovisnosti od opojnih droga u KPZ Mostar u vremenskom trajanju dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najdulje do isteka vremena zatvorske kazne.

Općinski sud u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari