Nevenko Barbarić jedno govorio, a drugo radio

mahanje

Tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore 2012. godine, načelnik općine Nevenko Barbarić je govorio, citiramo:

"Cijenimo kako smo i u takvoj situaciji imali pošten odnos prema poslu i općinskoj imovini. Ključne odrednice našeg programa ostaju borba za punu jednakopravnost i hrvatskog naroda u BiH, nastavak svekolikog uređenja naše sredine uz maksimalnu zaštitu okoliša, kao preduvjeta za investicije, za nova radna mjesta. Do kraja godine ćemo dovršiti prostorni plan kao ključni element koji osigurava planski razvoj naše sredine. Ove jeseni će krenuti i realizacija dva vrlo bitna projekta, rekonstrukcija pročistača otpadnih voda i dijela kanalizacijskog sustava. Dovršava se detaljni plan uređenja Kravica, uređuje sami lokalitet. Vodili smo borbu za svaku marku i ulagali u infrastrukturu. Bez infrastrukture nema uvjeta za gospodarstvo, nema uvjeta za život. Uz našu poljoprivredu svakako najveći potencijal jeste autocesta i sve ono što ona donosi. Poslovna zona, granični prijelaz, robni terminali jesu investicije, jesu nova radna mjesta.Svjesni smo potencijala koje naša općina ima i ljudske vrijednosti koju možemo okupiti. Posebno želimo istaknuti i pohvaliti našu mladost. Uvjereni smo u bolje dane i na ovim prostorima.

Ispraćen velikim pljeskom, Barbarić je na koncu govora poručio: Imam vjeru u naše biračko tijelo koje nikad nije nasjelo na lažna obećanja, neće niti ovaj put! Ni u puno težim vremenima nismo bili na prodaju, nismo niti sada! 7. listopada glasujte po svojoj savjesti, glasujte za najbolje – uvjeren sam kako je to HDZ BiH." -

Čitajući rečenicu po rečenicu iz ovog velikog predizbornog obećanja ne možemo se oteti dojmu kako se u Ljubuškom već desetljeće mlati prazna slama. Isto tako proteklo vrijeme govori o ispraznosti jedne neodgovorne politike, neodgovornosti političara, čije su riječi u potpunosti opovrgnula njihova djela.

Još 2006. godine stvara se najveća afera oko prodaje zemlje na Zvirićima, koja će kasnije zaviti općinu u crno. Potom se daju nova obećanja o projektima koja nikada nisu ostvarena. Od Ljubušaka se uzimaju novci za izgradnju vodovoda i uzgredno se općina zadužuju za 9 milijuna KM kredita.

Danas smo potopljeni, grad infrastrukturno zapušten, neperspektivan sa sadašnjom slabom vlasti, a toliko potencijala za razvoj, da se ne možemo oteti dojmu da smo godinama bili i sami dio projekta nekoliko nesposobnih ljudi.

U Ljubuškom je društvena zbilja za desetljeće evoluirala u potpuni kolaps. Da nešto nije dobro pokazuje jedna digresija da načelnik svako malo na sjednicama HDZBiH Ljubuški se obraća stranačkim kolegama da je spreman podnijeti ostavku. Tako je učinio i na zadnjoj sjednici od čega ga je odvratio predsjednik HDZBiH Ljubuški Ante Mišetić kazujući da ima potpunu potporu stranke za svoj dosadašnji rad.

Ostatak komentara ostavljamo čitateljima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari