Braniteljske udruge ZHŽ: Socijalni nemiri maska za bošnjačke ciljeve

prosvjed

Udruge proistekle iz Domovinskog rata ZHŽ-a pozivaju hrvatski narod i sve žitelje ove županije da ne nasjedaju provokacijama dijela bošnjačke politike jer socijalni nemiri su samo maska za ostvarivanje njihovih političkih ciljeva.

"Hrvati nisu u puno boljem položaju od drugih naroda, ali se točno zna zašto nam je tako. Oduzimanje ovlasti hrvatskih županija, neravnopravna raspodjela prihoda, izbor nelegitimnih i nelegalnih predstavnika hrvatskog naroda koji se nerijetko biraju isključivo bošnjačkim glasovima. Potpomognuti domaćim izdajicama, čije stranke imaju prebivalište na području naše županije, ali nemaju hrvatski predznak, žele dokinuti jedinu zaštitu Hrvata u BiH, prizivajući dokidanje županija", navode u svom priopćenju udruge. Nadalje navode da je, po njihovom mišljenju, licemjerno da se Bošnjaci pozivaju na svoj vitalni nacionalni interes, braneći TV kanal na hrvatskom jeziku?!
"Licemjerstvo bošnjačkih predstavnika politike na čelu sa Željkom Komšićem osudili su dolazak premijera RH u Mostar i odlazak čelnika RS-a u Beograd, a isti pozivaju ministra vanjskih poslova Republike Turske da riješi pitanje u BiH. Nakon što je Herceg Bosna u Daytonu ugrađena u Federaciju, za Hrvate je ostala jedina institucija u kojoj imaju zajamčena svoja kulturna i obrazovno-znanstvena prava, a to je županija", navodi se u ovom priopćenju.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata ZHŽ pozivaju sve stranke okupljene u HNS da u ovim sudbonosnim trenucima za ovu državu na prvom mjestu imaju interese svoga hrvatskog naroda za koji su mnogi branitelji položili svoj život.
"Smatramo da jedino institucionalna zaštita Hrvata kroz županije, ili kroz posebnu federalnu jedinicu može smiriti situaciju u cijeloj BiH i donijeti ekonomski prosperitet. Sad nam je svima jasno da je ovakva revizija i neisplata invalidnina u općinama s hrvatskom većinom imala za cilj da podijeli branitelje i izazove nerede, no branitelji su to prepoznali i nisu nasjeli na te zavjere", navodi se u ovom priopćenju.

Marija Medić - Bošnjak [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari