Za nove direktore ni Općinsko vijeće ne zna

zgrada

Ljubušaci ne znaju da je direktor Radija Ljubuški Drago Vukojević, da je direktor Dječjeg vrtića Viktor Grbavac ili da je najnoviji direktor KŠC Ljubuški Ivan Bebek, najnačitaniji član HDZ-a, barem po stažu u ljubuškoj knjižnici.

Svi su oni vršitelji dužnosti, jer nemaju uvjeta da budu «pravi» direktori. O novim imenovanjima, koja vrše nadzorni odbori ili upravna vijeća, nitko ne zna ni u OV Ljubuški. Vijećnike nitko ne informira niti oni traže informacije o tome, kao da nemaju odgovornosti za stanje u općini. Zapravo trebaju li nam ovakvi nepismeni i neodgovorni vijećnici. Ne trebaju općini, ali su potrebni vlasti koja godinama radi nezakonito.

Biti direktor javnog poduzeća pretpostavlja da imate godine iskustva i kvalifikacije za navedenu dužnost, ali danas to u ovoj potrošenoj vladajućoj stranci ima malo tko. Vršitelj dužnosti se može biti najviše pola godine i onda se treba raspisati natječaj. Natječaja nema, jer se izbjegava mogućnost da na čelno mjesto dođe netko politički nepodoban koji bi mogao javnosti otkriti mutne poslove. Sjetimo se samo kako su prošli Bebekovi nasljednici koji su upozoravali na nezakonitosti u knjižnici.

Nesposobni direktori izvlačili novac i uništavali poduzeća

Javnost u Ljubuškom govori o velikim problemima u Dječjem vrtiću, koje je navodno napravio Nedjeljko Zovak. S toga je na mladom Viktoru Grbavcu, koji je tek završio pripravnički staž, velik zadatak, uz pomoć novca iz općine, sanirati stanje i popraviti uslugu što je vrtić daje korisnicima.

Radio Ljubuški je postaja u nekoj, kako mještani vole reći, informativnoj polukomi. Njeni radni standardi su ispod svakog kriterija, te godinama po naputku vlasti ne izvršava informiranje javnosti o događajima u općini Ljubuški na istinit, realan i odgovoran način.

KŠC Ljubuški, u kojem je nanovo imenovan direktor Ivan Bebek, ima zadatak prikriti nezakonitosti u kojima je i on sam sudjelovao, što su dokazale inspekcije. Novac je isisavao preko udruge INFO klub, trošeći i koristeći resurse poreznih obveznika i javnog dobra za osobni interes ili stranački. Drago Vukojević i Nevenko Barbarić su također na pozicijama u INFO klubu.

Na OV Ljubuški nitko nije postavio niti pitanje, a vlasti je diskusija o tome najmanje potrebna.

Ovo su mala javna poduzeća, ali ne smijemo smetnuti s uma da je dug JKP Ljubuški prešao 11,5 milijuna KM i da nitko ne čini ništa. Tamo su nestali milijuni ali što je najgore nestala su i radna mjesta.

Ljubuški sve više liči na žabokrečinu

Što žele Ljubušaci? To bi se trebali upitati. Žabokrečinu, propadanje, nesposobne ljude, jad i tugu ili krenuti naprijed. Nije pitanje u Ljubuškom postoji li neka kritična masa za prosvjed, već zbog čega je ljudi toliko strah početi zrelo i javno djelovati kroz institucije koje im stoje na raspolaganju. Uvjereni smo kako Ljubušacima mozgovi nisu isprani do te razine da ne mogu razlikovati dobro od lošeg.

Za mjesec ožujak je predviđena organizacija nekoliko javnih tribina na kojima će se raspravljati o gorućim problemima u općini Ljubuški u kojima će sudjelovati lokalni političari i javne osobe iz svih sfera lokalnog djelovanja.Nadamo se kako će se Ljubušaci odazvati i odvažiti postaviti pitanja bitna za napredak cijele zajednice.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari