Reakcija mještana Humca na priopćenje MZ Humac

ptičja

Nakon priopćenja MZ Humac, objavljenog na mrežnoj stranici humac-ljubuski.com, kojim se za opstrukciju optužuje dio mještana koji su potpisali peticiju protiv postavljanja "uređaja", reagirali su i prozvani mještani Humca:

Oni navode kako se predstavnici MZ Humac nisu ni udostojili doći i razgovarati s mještanima tog dijela Humca gdje su htjeli postaviti spomenutu opremu.
Parcela gdje su posađene masline, gdje je najprije započelo pripremanje terena za postavljanje spomenute opreme, je na privatnoj lokaciji. Mještani su predstavnike MZ Humac upozorili na tu činjenicu i obavijestili sadašnju vlasnicu parcele o spomenutim radovima.
Vlasnica je došla s dokumentima i dokazala o čijoj se parceli radi. Nakon toga, radovi se prekidaju i radnici privatne tvrtke odlaze sa svojim strojevima.

MZ Humac je pronašla dio "općinske parcele" i pomakla za nekoliko metara mjesto na kojem su odlučili pod svaku cijenu postaviti spomenutu opremu.

Mještani tog dijela Humca, izrevoltirani bahatim ponašanjem predstavnika MZ, su se odlučili na potpisivanje peticije.
Peticiju su potpisali po kućanstvima (po jedan predstavnik svake kuće) koji se nalaze u neposrednoj blizini mjesta postavljanja te opreme.
Peticija je uručena načelniku, predstavniku MZ Humac te predstavniku privatne tvrtke. Gospodin načelnik je obećao kako se oprema neće tu postavljati i da mora biti lokacija koja nije ovako gusto naseljena.

Mještani ovog dijela Humca, nikako nisu mogli shvatiti toliku žurbu, silu i ignoriranje volje mještana.

Vezano za predočeni dokument o neštetnosti "uređaja" navode kako je tekst i memorandum firme MIBO komunikacije d.o.o. samo obični papir na kojem nema ni adrese firme niti imena odgovorne osobe (direktora) što je obavezno u poslovnoj korenspodenciji. To pravnici sigurno znaju samo je pitanje zašto ovakav dokument prihvaćaju kao valjan. Možda da poslije, kad se dokaže štetan utjecaj na zdravlje ljudi, ova firma nema odgovornost za to.

Mještanima je posebno zanimljiva brojka od 30 godina koja se nalazila na dokumentu predstavnika privatne tvrtke.

Također, mještani reagiraju na navode iz priopćenja MZ Humac, navodeći kako mještani Humca nisu sabotirali nikakve radove, jer da je tako kanalizacija sigurno ne bi prošla, samo su tražili riješavanje oborinskih vode koje poplave ovaj dio Humca i ovaj dio Mjesne Zajednice Humac.

Mještani iskazuju žaljenje time što predstavnici MZ Humac misle kako sa svojim mještanima ne treba razgovarati, nego ići i ovako putem medija, kao da su oni tu došli tek tako, a ne putem glasova na izborima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari