Golfovi i Passati MUP-a ZHŽ troše kao teretnjaci

zgrada

Golfovi 5-tice i malo četvorki, nova Polo vozila i najnoviji Passat čine vozni park MUP-a ZHŽ. Nakon 2011. godine kada je ergela MUP-ovih vozila potrošila točno 202.688 KM za gorivo, dogodio se pravi preokret. Nakon što im se pridružio najnoviji Passat CC, kojeg od milja zovu «Regres» potrošnja goriva se povećala za nevjerojatnih 70%. S Passatom CC je stigao i novi ministar Zdravko Boras.

Golfovi i Passati troše kao teretnjaci

Dok MANN-ovi teretnjaci troše oko 15 litara diesela ili recimo bageri također za jedan sat teškog rada, izgleda da su MUP-ovi Golfovi i Passati došli na tu razinu potrošnje, što nije nimalo dobra reklama za najpopularnija vozila među Hrvatima.

Prikazano u brojkama to izgleda ovako: u 2011. godini je potrošeno 202.688 KM, a u 2012. godini 346.355 KM. Razlika iznosi 143.667 KM., 61.200 litara goriva ili cca 1.120.000 kilometara.

Da neshvatljivost cijelog slučaja bude još veća govori sljedeće: za pretpostaviti je bilo da će se drastično povećati troškovi za održavanje vozila zbog velike eksploatacije, ali održavanje je povećano «samo» za 9% ili za 14.335 KM.

Novac poreznih obveznika

Šalu na stranu Volkswagen proizvodi izvrsne automobile s kojima se njihovi vlasnici ponose, ali porezni obveznici se ne ponose s potrošnjom u MUP-u ZHŽ i  moraju se upitati tko i zašto ovako bezobrazno postupa s njihovim novcem.   

Sadašnji ministar MUP-a Zdravko Boras je top tema ljubuške javnosti, ali i djelatnika MUP-a, koji su za više potrošeni novac mogli dobiti regres za 2013. godinu, puno bolje radne uvjete, a ne stanje koje ne priliči 21. stoljeću u kojem špijuniranje među Hrvatima kroz računare poprima enormne nezakonite razmjere.

U HDZ BiH sami uzorni članovi kazuju da ministar Zdravko Boras nema razinu obrazovanja i kapacitet za upravljanje ministarstvom dovodeći ga u loše stanje, dok drugi govore malo s podsmjehom «zna on što radi». 

U Hrvatskoj zbog nepotizma pljušte istrage i ostavke, a Vlada ZHŽ, koja se crveni zbog sumnjive potrošnje i bahatosti njenog ministra, šuti.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto