HDZ BiH zaustavio HSP-ovu inicijativu o smjeni Budimira

zbunjen

Inicijativa o smijeni predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, koju je pokrenuo u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Stanko Primorac ipak neće ugledati svijetlo dana.

Iako iz HSP-a BiH i dalje stoje pri tome da Budimira iz više razloga, a ponajprije zbog krize koju je nedavno izazvao u cijeloj FBiH smjenom ministra financija u Vladi FBiH Ante Krajine, treba smijeniti s mjesta predsjednika FBiH, njihovu inicijativu je zaustavio HDZ BiH.

Naime, budući da je HDZ BiH već ranije uputila u proceduru također inicijativu za smijenu predsjednika FBiH Živka Budimira (samo su navedeni drugi razlozi) smatrali su kako nema potrebe pokrenuti još jednu.

Kao što je poznato, dva HDZ-a su zajedno sa SDP-om i SBB-om prije godinu dana bili pokretači parlamentarne inicijative za opoziv Budimira.

Kako neslužbeno doznajemo inicijativa koju je pokrenuo HSP bi, da je zaživjela, uz ruke hrvatskih zastupnika imala podršku i dijela zastupnika SDP-a i SDA.

Podsjetimo političku odluku o pokretanju inicijative donijelo je rukovodstvo HSP-a BiH. Predsjednik stranke Zvonko Jurišić izjavio je tada da Budimir djeluje protuustavno, antidaytonski i protuzakonito kao predsjednik FBiH.

"Suludim i nesuvislim odlukama Budimir je ugrozio Federaciju BiH, veliki broj građana, uključujući i hrvatske branitelje, stradalnike, civilne žrtve" - naglasio je tom prilikom Jurišić dodavši kako njegovo imenovanje smatra svojim grijehom, jer je upravo na njegovu inicijativu Budimir i postavljen na mjesto predsjednika FBiH.

dnevno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari