Nove avanture za plesnu školu Dance Factory

skupna

Plesna škola Dance Factory osnovana je u rujnu 2012. godine u Ljubuškom i djeluje kao podružnica plesne asocijacije LDF Vitez. Iako postoje više od godinu dana, ova škola je svojevrstan novitet na ovim područjima zbog načina rada i širine koju nude. Naime, njihov trener Dejan Brkić je jedan od najpriznatijih trenera na području cijele BiH i utemeljitelj Plesnog saveza BiH te se stoga može reći da djecu educira vrlo kvalitetan kadar.

Iz razgovora s Lidijom Ereš, osnivačicom i voditeljicom škole, doznali smo kako su najviše fokusirani na moderne plesove, a od početka rada se pojavljuju na svim natjecanjima te djeci daju priliku za napredak.

Brojne skupine

"Do sada smo sudjelovali na četiri velika natjecanja na kojima bude više od tisuću plesača iz više zemalja, a planiramo do kraja ove godine prijaviti se na još dva veća natjecanja. Prije nove godine natjecali smo se na Open Winter 2013. u Banjoj Luci. Naša plesna škola se natjecala sa 48 članova iz Ljubuškog i Gruda. Pojavili smo se u 4 kategorije i to street show, hip-hop, etno characterno i street show te smo osvojili dva prva, jedno drugo i jedno treće mjesto. Idemo dalje s pripremama za Mediteran Cup natjecanje u Mostaru 8. ožujka na koje idemo s pojačanom ekipom iz plesne škole, budući da naša plesna škola sada ima svoju podružnicu i u Posušju", kazala je Ereš.

Škola radi s nekoliko skupina, odnosno uzrasta, s najmanjima od 4 do 9 godina, do onih starijih skupina od 10+ godina. S najmanjima se rade plesne radionice te se s njima uče posebne koreografije prilagođene njihovoj dobi. Na plesnim radionicama, objašnjava Ereš, zadovoljava se i razvija djetetova prirodna potreba za kretanjem, dok se istodobno razvija motorika, koordinacija pokreta, spretnost, ravnoteža, preciznost, fleksibilnost te gipkost i snaga. Posebna se pozornost pridaje individualnom pristupu kako bi se u djetetu potaknula sloboda izražavanja kroz ples i pokret.

"Moramo naglasiti da je s najmanjima zaista i najteže raditi jer oni zahtijevaju najviše pozornosti i truda, ali, zaista, djeca su ta koja nas najčešće najviše i obraduju, nasmiju i pružaju toliko ljubavi da se opet sav trud isplati", istaknula je Ereš.

Nove avanture

Ono čime se ova škola može pohvaliti je i organizacija Božićnog plesnog showa u Grudama, kroz koji je publika uživala u raznim koreografijama plesača, od najmanjih i najslađih sa street dance i ethno characternom koreografijom, do starijih skupina sa chearleading, hip-hop, freestyle koreografijama.

"Nakon uspješnog prvog tromjesečja krećemo s novim avanturama i natjecanjima. Za kraj travnja planiramo vlastitu manifestaciju koju već dugo želimo uraditi u našem gradu kako bismo predstavili našu plesnu školu i divne plesače", istaknula je Ereš.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari