Nezakonitosti ministra Zdravka Borasa točka dnevnog reda sjednice Vlade ZHŽ?

zgrada

Zbog obraćanja Vladi ZHŽ od strane Skupštine ZHŽ, Povjerenstva za prizive, Upravnog županijskog inspektora i nekoliko federalnih pravosudnih institucija, u četvrtak bi se na sjednici Vlade ZHŽ mogla naći točka dnevnog reda na kojoj bi se raspravljalo o radu ministra MUP-a Zdravka Borasa.

 

O toj točci dnevnog reda već se raspravljalo na Kolegiju Vlade ZHŽ, ali kako materijali koje Vlada ZHŽ posjeduje nisu bili dati na uvid, o zahtjevu premijera Zdenka Čosića usmeno se očitovao samo ministar Boras optuživši pojedina tijela Vlade da oni ne rade po zakonu.

 

Prije desetak dana objavili smo informaciju da je ministar Boras na Prekršajnom sudu u Ljubuškom novčano kažnjen po nalogu županijskog upravnog inspektora i da se oglušio na već ukazana usmena upozorenja iz Vlade ZHŽ čiji je član.

 

Županijski upravni inspektor je donio niz rješenja u kojima je nakon utvrđenih nezakonitosti naložio ministru MUP-a njihovo ispravljanje, ali ovaj se na sve oglušio. Nekoliko se puta oglušio i na rješenja vladinih tijela, koja su bila konačna, a neizvršavanje drugostupanjskih odluka predstavlja grubo kršenje zakona.

 

I da apsurd bude potpun ministar Boras je rad tijela Vlade ZHŽ i upravnog inspektora ocijenio nezakonitim, a već je zbog njih prekršajno kažnjen na sudu.

 

Premijer Zdenko Ćosić s obzirom da je upoznat sa cjelokupnom situacijom i da je Vlada izložena zahtjevima da se nezakonit rad sankcionira, ne može više dozvoliti da se narušava ugled Vlade zbog nezakonite samovolje pojedinih ministara.

 

Na sjednici Vlade bit će govora i o sudskim presudama kojima su natječajne procedure za zapošljavanje u MUP-u proglašene nezakonitima. 

 

Nezakonit rad u MUP-u uslijedio je odmah po dolasku ministra Borasa, pa je protiv njega podignut niz kaznenih prijava.

 

Kontaktirali smo i niz pravnika u HDZBiH, stranci kojoj pripada sam ministar, i svi su iznenađeni količinom nezakonitih radnji, a osobito na njihovom ustrajavanju.

 

Ali doznajemo da je uz ustrajavanje na nezakonitostima ministar Boras debelo lobirao na županijskih institucijama da do njegovog sankcioniranja ne dođe.

 

Ako do rasprave dođe, to će biti prvi puta u ZHŽ da jedna Vlada kroz dnevni red raspravlja o nezakonitostima u radu jednog ministra.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari